La truita més gran de Catalunya

Espectacular: Capturen la truita més gran de Catalunya

Mesura 95 centímetres i va ser alliberada posteriorment al riu Llobregat

Segons la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting (FCPEC), el passat mes de setembre es va capturar l'exemplar de truita comuna més gran del que es té notícia a Catalunya.

Capturat pels operaris de Forestal Catalana, l'animal mesura 95 centímetres i es va pescar al canal industrial de Berga. Acostumats a tasques de salvament i rescat de peixos als rius, basses i canals, els operaris van fer la captura amb pesca elèctrica.

Posteriorment, la truita comuna «més gran de Catalunya» es va alliberar al riu Llobregat, a la cua de l'embassament de La Baells. Els treballadors no han desaprofitat l'oportunitat de treure's una foto amb aquest exemplar, de moment el més gran del territori.

La truita més gran de Catalunya

La truita comuna, present als rius del Bages 

Aquest animal és una espècie de peix provinent d'Euràsia i el nord d'Àfrica, d'aquesta manera és autòcton dels rius catalans, concretament dels del nord del Bages. Normalment, mostren a la pell un seguit de taques fosques que alternen amb algunes vermelles.

La truita comuna habita a les capçaleres dels rius, on les aigües són més netes, amb temperatures més baixes i ben oxigenades. Pels pescadors, és un dels peixos més requerits, ja sigui pel seu valor gastronòmic com pel seu consum recreatiu.

L'espècie s'alimenta d'invertebrats aquàtics quan està creixent, però quan ja és gran, inclouen en la seva dieta peixets i d'altres vertebrats.