Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la tromba marina avui a Barcelona

Espectacular tromba marina davant de Barcelona com a preludi de la gota freda

Una potent tempesta matinal a sobre del mar ha deixat aquesta preciosa imatge. La pluja més important arribarà a partir del vespre

Imatge de la tromba marina avui a Barcelona
Imatge de la tromba marina avui a Barcelona | Alfons Puertas

La gota freda que portem dies anunciant es va apropant a poc a poc i en breus la tindrem ben bé al damunt de Catalunya, però mentrestant els núvols són abundants i ja tenim els primers ruixats i alguns fenòmens que deixen palès el fort canvi de temps que ens arriba. Un d’ells ha estat l’espectacular tromba marina que s’ha pogut veure davant de Barcelona aquest matí de dilluns just davant de la ciutat de Barcelona. 

En una imatge preciosa, es pot apreciar com des del núvol de tempesta al damunt del mar s’ha despenjat una fina mànega marina que arriba fins a la mateixa superfície del mar absorbint l’aigua. Per ara, no hi ha constància que el remolí de vent hagi tocat terra, mentre que els xàfecs s’han anat desplaçant cap al Maresme.

Imatge del radar indicant el nucli de tempesta qye ha originat la tromba marina davant de Barcelona
Imatge del radar indicant el nucli de tempesta qye ha originat la tromba marina davant de Barcelona | Meteocat

A l’espera del fort i excepcional temporal

Tot plegat és tan sols el preludi del temporal excepcional que ens ha d’afectar a partir d’aquest mateix vespre a tot Catalunya. Més enllà d’alguns ruixats aïllats durant la jornada, localment amb tempesta, el gruix de pluges arribarà de nit i especialment entre dimarts i dimecres, quan tindrem el plat fort de la gota freda amb aiguats torrencials, fortes ventades i temporal de mar molt dur.

Entre la matinada de dimarts i dimecres podem tenir precipitacions molt fortes i abundants al  litoral, prelitoral, nord-est i cara sud del Pirineu i Prepirineu, principalment, però plourà a tot Catalunya. Localment,  en tot l'episodi es poden acumular fins a 200 l/m² o superar aquesta xifra,  mentre que la majoria de registres es mouran entre els 60 i 150 l/m². El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ja ha activat  alertes per aiguats i acumulacions importants d'aigua de cara a dimarts: 

Mapa d'alertes pel fort temporal aquest proper dimarts
Mapa d'alertes pel fort temporal aquest proper dimarts | Meteocat

 

També et pot interessar...