La reflexió de Jordi Évole sobre el conflicte català que ha captivat Julia Otero

«Subscric les teves paraules» ha dit Otero a l'expresentador de 'Salvados'

La sentència del procés i els aldarulls viscuts durant l’última setmana a Catalunya han protagonitzat l’actualitat informativa durant els últims dies. Són moltes les anàlisis que han aparegut als mitjans de comunicació i una de les últimes ha estat la del periodista Jordi Évole, expresentador del programa ‘Salvados’ de la Sexta. El passat dissabte, Évole va publicar una reflexió a la seva columna setmanal de ‘La Vanguardia’.

Sota el títol ‘Canvi climàtic, tsunami o la tempesta perfecta’, Évole creu que Catalunya està sofrint les conseqüències d’un «canvi climàtic» que va néixer «farà ara dos anys» quan es va començar a forjar «l’engany que s’ha estat confirmant de manera diàfana». «La frustració pel que podria haver estat i no ha estat ha portat una part de l’independentisme (minoritària si voleu, però amb tendència a créixer) a no confiar en els seus líders, i ha decidit passar a l’acció, al marge de les institucions, partits polítics o entitats que fins ara ho canalitzaven tot», reflexiona el periodista.

Évole apunta que «cada vegada són més (i més joves) els independentistes que et diuen que s’han cansat d’anar amb el lliri a la mà, que no volen que se’ls prengui el pèl, i que si ha de cremar, doncs que cremi, encara que ells no participin en la moguda».

«Alguns prefereixen obeir les ordres d'un nou ens abans que tornar a creure en els seus polítics»

Pel periodista, Torra «és la riota (o el fes-me plorar) fins i tot entre els seus» i aquesta és la raó que alguns «prefereixin obeir les ordres d’un nou ens com Tsunami Democràtic abans que tornar a creure en els seus polítics».

A tot això, indica Évole, se suma la incapacitat de formar un Govern a Espanya «disposat a negociar amb formacions independentistes». «I a sobre de la irresponsabilitat, convoquen unes eleccions generals en un moment com aquest», agrega. Un article que conclou amb la següent metàfora: «El canvi climàtic és una realitat. I a uns quants ja no els importa que un tsunami, o una espècie de poder en l'ombra sense noms ni cognoms, marqui els pròxims passos. Entre tots estan posant les condicions idònies per a una tempesta perfecta».

Un text que ha subscrit en totes les seves paraules una periodista que Évole coneix bé, Julia Otero, presentadora de ‘Julia en Onda’ d'Onda Cero, que ha compartit l'article amb la següent reflexió en Twitter: «Subscric les teves paraules. I afegeixo que molts ens sentim forasters. Aquí i allí, a tot arreu, com L'Estranger de Camus».