Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del policia sent retirat

La policia espanyola va avisar tard la dona d'un agent ferit «per si estava dormint»

No va ser fins al matí quan es van posar en contacte amb ella per a oferir-li els mitjans necessaris perquè pogués viatjar a Barcelona
Imatge del policia sent retirat
Imatge del policia sent retirat pels seus companys després de rebre un fort impacte a Barcelona | Twitter

Molts dels policies nacionals destinats a Catalunya per tal de fer front als aldarulls sorgits arran de la sentència del procés, són gallecs. De fet, fa uns dies es van fer públics els missatges d'algun d'ells que mostraven com estaven vivint, segons la seva perspectiva, aquestes intenses i llargues jornades a Barcelona. Ara, tal com ha avançat 'La Voz de Galicia', la història dels gallecs a Catalunya cobra una altra dimensió des que un dels agents arribats de Vigo resultés ferit greu el passat divendres. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Una fractura al crani i contusions cervicals

El policia va rebre l'impacte d'una pedra al cap i es va trencar el casc que duia provocant-li una fractura al crani i contusions cervicals. El seu estat, des d'un primer moment, va ser greu i, per aquest motiu, des del sindicat de policies denuncien que la seva dona no fos avisada ràpidament. No va ser fins passades les dues de la matinada de dissabte quan van telefonar a la dona del ferit  i, sorprenentment, l'argument del retard del cap de la unitat va ser que: «No et vaig trucar per si estaves dormint».

Finalment, no va ser fins al matí següent quan el comissari general de seguretat ciutadana, Juan Carlos Castro, es va posar en contacte amb la dona per a oferir-li els mitjans necessaris perquè pogués viatjar a Barcelona i reunir-se a l'hospital amb el seu marit. D'altra banda, des dels sindicats de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) denuncien que els agents van haver d'usar material caducat com pots de fum lacrimogen.

bcn
La tensió de Barcelona es va viure amb intensitat | Catalunya Diari

Demanen a la Generalitat que demani disculpes al poble gallec

A més a més, ara queda en dubte si el casc que duia el policia de Vigo era l'adient per aquest tipus d'actuacions, ja que es va trencar i deixa en entredit que estigui fet del material necessari. Des del diari gallec, per últim, expliquen que el president de la Xunta de Galicia, Alberto Nuñez Feijoo, ha demanat a la Generalitat de Catalunya que es disculpi amb el poble gallec pels atacs que estan rebent a Barcelona els seus agents. De moment, l'únic que se sap és que els policies segueixen al davant de la situació a l'espera d'altres possibles aldarulls.

També et poden interessar...