Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Parc Güell

Una veïna de Via Laietana lamenta que veure Barcelona així «és terrible»

Els comerços intenten recobrar la normalitat després de la vaga amb l'asfalt encara calent per les accions dels violents

Parc Güell
Fotografia de les fogueres dels violents a Barcelona | Anonymous Catalunya

Siguin de la ideologia que siguin els veïns de Barcelona, cap d'ells pot negar que  la setmana passada es van viure moments d'alta tensió que quedaran, per sempre, marcats en la memòria.

Fins ara, l'opinió més generalitzada és la dels independentistes, que han fet sentir la seva veu amb històriques manifestacions, marxes i mobilitzacions. Ara bé, també hi ha ciutadans de Barcelona que se senten espanyols i que viuen amb incertesa aquests episodis de violència arran de la sentència del procés.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

La indignació d'una dona vetada pels amics del seu marit

El diari 'El Mundo', ha pogut parlar amb una veïna unionista que veu amb tristor com ha canviat la realitat i la fotografia catalana en pocs anys. En aquest sentit, Maria Jesús, de 54 anys, explica als periodistes que: «Sóc catalana, sóc espanyola, i ja no vull viure callada. Hem suportat l'adoctrinament independentista sense dir res, però s'ha acabat. Hi ha amics del meu marit que em tenen vetada a les reunions».

Tanmateix, segueix explicant que són «amics de veritat, amb els quals passaven els caps d'any, que no em dirigeixen la paraula per a evitar discussions. Què els hi he fet jo? Ens estan aclaparant a la nostra pròpia terra. Ja no queda res d'aquell esperit del 92, i és terrible. Em fa mal Barcelona. Em fa molt mal».

 

Una raresa palpable en cada racó de Barcelona

Però la raresa a la ciutat comtal després de les nits d'aldarulls es podien veure, sentir i olorar en gairebé cada cantonada. Dissabte, després del dia de la vaga general, molts comerços que van decidir abaixar les persianes el dia 18,  intentaven recobrar la normalitat amb l'asfalt encara calent per les accions dels violents.

A Les Rambles, punt neuràlgic de Barcelona, es tornaven a vendre flors, a veure vida. També en el mercat de La Boqueria on divendres van tancar el 80% de les parades. Per la seva banda, els creuers del port es van veure esquitxats per les accions reivindicatives i, molts dels seus turistes, van haver de realitzar les excursions a peu, mentre es preguntaven què és el que passava a una de les capitals del Mediterrani. Està clar que Barcelona és, més que mai, una cruïlla de sentiments, d'ideologies i sensacions, que espera amb incertesa, veure com segueix el ritme d'un temps històric.

També et poden interessar...