'Crims'

Els espectadors de 'Crims' de TV3, indignats amb tres detalls que han vist

El cas d'ahir, va ser el de la desaparició de la Montse Méndez a Girona

Ahir al vespre, el Carles Porta va tornar a posar llum a la foscor amb l'estrena de la nova temporada de Crims. El tret de sortida d'aquesta nova entrega del programa de true crime per excel·lència del panorma català, va ser amb el cas de la desaparició de la Montse Méndez, anomenat 'Girona/Madrid'.

Tal com vam avançar ahir, aquesta nova temporada constarà de tan sols dos casos els quals estaran dividits en quatre capítols. D'aquesta manera, en aquest primer cas presentat per Porta, encara li queden moltes pàgines fosques per escriure i no les coneixerem fins dilluns vinent. Aquest és el resum que trobem a la web de TV3:

«L'any 2013, una noia va a comissaria dels Mossos per denunciar la desaparició de la seva mare a Girona. La dona es diu Montse Méndez i té 40 anys. Els investigadors no aconsegueixen desencallar el cas fins que la Policia Nacional a Madrid rep una informació molt rellevant. Serà un viatge d'anada i tornada entre Girona-Madrid».

El tracte dels Mossos a la Nékora

La protagonista indiscutible de la nit d'ahir va ser la filla de la víctima, la Nékora Cabarrocas Méndez. I, de nou, Crims va deixar al descobert la mala actuació i la poca sensibilitat, en alguns casos, per part de la policia. Ja ho va fer per primera vegada en el cas de la Rosa Peral i l'Albert López amb 'El Crim de la Guàrdia Urbana'.

En el moment de la desaparició de la Montse Méndez, la Nékora explica que va rebre una trucada de la seva àvia avisant que la seva mare no s'havia presentat a la feina. Al cap d'uns dies de no saber res d'ella, la Nékora va decidir presentar-se a la comissaria per efectuar una denúncia. És aquí on es va trobar la primera sorpresa.

Li van tancar la porta de dues comissaries dels Mossos d'Esquadra, concretament de la comissaria de Salt i la de Vista Alegre, Girona. Finalment, la noia va decidir presentar-se a la comissaria de la Gran Via de Jaume I de la localitat i un agent li va dir: «Si et puc donar un consell jo el que faria de tu és passar de la teva mare».

Unes paraules que van caure com un gerro d'aigua freda a la noia que, en aquell moment, tenia només 21 anys. Podríem dir que gràcies a la lluita incansable d'una filla per trobar a la seva mare, finalment, la policia va començar a tractar aquest cas com una desaparició involuntària. Aquestes són algunes opinions dels espectadors:

La nòmina i una mèdium escurabutxaques

Durant l'emissió de l'episodi, va cridar l'atenció la nòmina de la desapareguda, ja que va aparèixer en pantalla. Entenem que es tractava d'un element essencial per la investigació perquè es demostrava que no hi havia hagut cap moviment bancari per part de la víctima en diversos dies.

Davant aquest fet, la policia va determinar que alguna cosa dolenta li havia passat a la Montse Méndez. Però el que més va sorprendre els televidents, va ser la quantitat que cobrava Méndez, la qual rondava al voltant dels 500 euros.

Finalment, la Nékora va confessar que a mesura que passaven els mesos i no sabia res de la seva mare, com és normal, la desesperació augmentava. D'aquesta manera va decidir visitar una mèdium per poder rebaixar el seu patiment.

Doncs bé, aquesta suposada professional de l'espiritisme, aprofitant-se de la vulnerabilitat de la noia, va arribar a dir-li que a la seva mare l'havien segrestada. Unes paraules que lluny d'apaivagar el dolor de la jove, el va augmentar.