Esperanza Aguirre al funeral de Pilar de Borbó

Esperanza Aguirre sobre l'1-O: «Si un violador diu que tornarà a violar, és difícil que l'indultin»

En una entrevista al programa 'FAQS', l'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha afirmat que els presos catalans han de complir les seves penes perquè «no s'han penedit»

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, s'ha posicionat en contra d'indultar als dirigents independentistes condemnats per l'1-O: «Si un violador diu que tornarà a violar, és difícil que l'indultin». En una entrevista al programa 'FAQS' de TV3, la també exministra i expresidenta del Senat ha afirmat que els condemnats «no s'han penedit i han dit que ho tornarien a fer», motiu pel qual ha remarcat que han de complir les seves penes.

Esperanza Aguirre ha assenyalat que no creu que el govern espanyol els concedeixi els indults tot i la voluntat de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, perquè sosté que «tindria un gran cost electoral per al PSOE i Podemos». Tot i això, l'expresidenta madrilenya considera que és factible una reforma del delicte de sedició, «perquè la gent no sap molt bé el que és» i els sortirà més barats.

Així mateix, en la seva intervenció a la televisió pública catalana, Esperanza Aguirre ha acusat Podemos d'estar darrere de la polèmica del xat de militars retirats en el qual es parlava de colpisme, perquè «el seu major interès és derrocar la monarquia». Sobre Joan Carles I, ha assegurat que «tots hem comès errors i el rei emèrit, també. Però no podem oblidar que, gràcies a ell, Espanya va passar de ser una dictadura a una democràcia». 

Aguirre fa responsable Rajoy del sorgiment de Vox i Ciutadans

Sobre els recentment aprovats Pressuposats Generals de l'Estat (PGE), els ha qualificat de despropòsit: «Com pot pujar la despesa un 50% en un any com aquest, en què els ingressos no pujaran?», s'ha preguntat Aguirre. Sobre el Partit Popular, ha sostingut que «ni tan sols» sumant amb Vox i Ciutadans es podria formar una alternativa política al govern.

En aquest sentit, Esperanza Aguirre ha argumentat que el PP hauria de ser un partit molt més ampli, però que un discurs de Mariano Rajoy l'any 2008 va ser el «detonant» perquè es formessin Ciutadans i Vox, on han anat alguns dels votants del PP.