Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un tren AVE de Renfe

Esperat important anunci d'AVE a Catalunya: cada nit i els dissabtes

L'operadora ampliarà les seves freqüències entre les dues capitals

L'operadora ferroviària de l'Estat ha anunciat que incorporarà dos nous AVE entre la capital catalana i Madrid. RENFE assegura que en les franges de major demanda hi haurà una oferta d'alta velocitat cada mitja hora. Aquesta suma de viatges arribarà fins als vint-i-set trens al dia per sentit, cosa que permetrà augmentar el nombre de seients disponibles i una major freqüència al llarg del dia.

La notícia ha arribat aquest dimecres, setze de novembre, per part de l'operadora. La posada en marxa d'aquests dos nous combois entre Barcelona i Madrid no trigarà a arribar. Pel que fa als nous horaris, el tren sortirà de la capital catalana a les 21:20 hores i arribarà a l'estació madrilenya d'Atocha a uns minuts abans de la mitjanit.

Un total de cinquanta-quatre trajectes al dia

En sentit contrari el comboi engegarà a les 21:10 h i posarà fi a l'estació de Sants a les 23:40 hores. Pel que fa als dissabtes, la nova freqüència s'afegirà al matí, concretament a les 8:25 hores sortirà de Barcelona i a les nou a Madrid. Amb tot i això, l'operadora ha indicat que oferirà un total de cinquanta-quatre freqüències diàries entre les dues ciutats, és a dir, vint-i-set per sentit. 

Segons Renfe, hi ha un tren d'alta velocitat, sigui AVE o Avlo, entre Barcelona i Madrid cada trenta minuts en gran part del dia, especialment en les hores de més demanda. Amb aquesta incorporació l'horari de sortides des de la ciutat comtal començarà poc abans de les sis del matí fins a les nou i vint de la nit. 

Afectacions arran la vaga del passat divendres

La vaga convocada el passat divendres, onze de novembre, pel sindicat Confederació General del Treball va afectar més a les línies d'alta velocitat que al servei de Rodalies. Els trens d'Alta Velocitat i llarga distància es van veure més perjudicats per aquesta jornada de vaga, fet que va obligar a cancel·lar alguns serveis a primera hora del matí. La majoria dels viatgers afectats van poder ser reubicats en altres trens.

Tot i això, aquells passatgers que van preferir existia l'opció de canviar els bitllets ja comprats o demanar un reemborsament sense cap mena de cost supletori. En el cas dels viatgers afectats per trajectes cancel·lats, se'ls hi va donar, en la mesura del possible, la possibilitat d'agafar un altre tren. Durant aquesta jornada de vaga, els sindicats van situar el seguiment en el 35,9%, mentre que per Renfe va ser del 2,91%.