Tren de Rodalies accidentat el 16/06/2020 a l'estació de Mataró

L'Estació de França no tindrà servei de Rodalies durant la visita de Felip VI

Ho ha comunicat a través de les xarxes socials

El servei de Rodalies de Catalunya es veurà afectat demà divendres a causa de la visita que hi ha programada a Barcelona del rei Felip VI i el president del govern espanyolPedro Sánchez a l'Estació de França.

Així doncs, Rodalies ha informat aquest dijous a través d'un comunicat a les xarxes socials que a petició de l'autoritat policial no hi haurà servei de trens a l'Estació de França entre les 9.25 i les 11.45 hores.

Reprogramació de serveis per garantir la mobilitat

Per poder complir amb l'ordre dels Mossos d'Esquadra, s'ha dissenyat una reprogramació dels serveis amb l'objectiu de garantir la mobilitat dels usuaris de Rodalies durant aquest període en què no circularan trens.

Renfe ha anunciat que a línia R2 Sud oferirà demà un servei de dos trens per hora i sentit en tota línia i origen i amb finalització a Montcada i Reixac (servei comercial fins a Passeig de Gràcia). Per la seva part, els regionals R13, R14, R15, R16 i R17 iniciaran o finalitzaran el seu recorregut a l'estació de Sants. No obstant això, ha informat que els clients podran continuar fins a Passeig de Gràcia en els trens de les línies R2 Sud i R2 Nord.

Ampli dispositiu de seguretat per la visita del rei

Amb motiu de la visita del rei i del president del govern a Barcelona, els quatres cossos policials presents a la ciutat comtal s'activaran demà a causa de les convocatòries de manifestacions per part d'organitzacions independentistes. Així doncs, en el dispositiu dirigit pels Mossos d'Esquadra, responsables de l'ordre públic a Catalunya, s'activaran efectius de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Els quatre cossos policials actuaran amb un dispositiu totalment coordinat en un Centre de Coordinació (Cecor) conjunt. D'aquesta manera cada grup desenvoluparà una tasca en concret. La Guàrdia Civil s'encarregarà de la seguretat en l'àrea portuària de la Zona Franca mentre que la Policia Nacional s'encarregarà de la seguretat dins de l'estació de França. La Guàrdia Urbana s'ocuparà de redirigir el trànsit.