El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, amb una mascareta del club a la inauguració institucional de Casa Seat

El Barça presenta una denuncia «insuficient» a la Guàrdia Civil sobre irregularitats del vot de censura

El club blaugrana té sospites que hi ha firmes falses

Nou embolic, un més, a Can Barça. Segons avança la Cadena Ser, aquest dimecres la Guàrdia Civil va requerir al Barça per ampliar i documentar el contingut d'una primera denúncia sobre possibles irregularitats de les signatures del vot de censura. El club blaugrana ja va traslladar la informació en el seu moment per tal de ser jutjada però s'ha tractat com a «insuficient» des del cos policial.

El FC Barcelona, tal com indica el citat mitjà, nega que es tracti d'una denúncia formal però assegura haver posat en coneixement de la benemèrita les sospites de presumptes irregularitats en les firmes. En aquest sentit, hi ha les sospites que estiguin connectades amb una bossa de frau de revenda de carnets de socis, uns 2.800. Un tema investigat per la Guàrdia Civil i que encara es troba judicialitzat.

 

L'origen de la denúncia

Segons la Cadena Ser, el Barça va decidir fer el pas de fer la denúncia quan la taula del vot de censura va rebutjar la proposta del club blaugrana de trucar els més de 20.000 socis que van votar a favor de la moció. Un advocat, en representació del club, va posar en coneixement de la Guàrdia Civil aquesta situació mitjançant una denúncia. En el document s'assegura d'haver detectat butlletes que no han estat autènticament signades.

Tot i això, la Guàrdia Civil ha requerit més informació al Barça perquè la denúncia no apareixen suficients còpies o fotografies de documents identificacions suposadament irregulars per tirar endavant la investigació.

 

Els propers passos de la moció de censura

Després de confirmar que s'han validat els suficients vots per tirar endavant el referèndum, concretament 19.380 ara cal saber quan i com se celebrarà. La pandèmia del coronavirus condiciona la celebració d'aquest esdeveniment tot i que cal recordar que en aquests darrers mesos s'han celebrat eleccions autonòmiques en algunes comunitats sense problema. El departament de Salut haurà de valorar com s'haurà de realitzar la votació.

Per tal que la moció de censura tiri endavant i fer fora Bartomeu i la Junta Directiva blaugrana, el referèndum ha de tenir un 66% de vots favorables. D'altra banda, en els darrers dies també s'està estenent l'opció que el president del Barça i els seus companys de directiva dimiteixin abans de la celebració d'aquesta eina democràtica. Sens dubte, queden al davant uns dies d'allò més trepidants.