YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Les estacions d'esquí podrien obrir el dia 9 de desembre si hi ha neu i canvi de tram

La idea és evitar un aforament massiu pel pont de la Puríssima

Pla mitjà on es poden veure uns esquiadors a punt de baixar del telecadira a l'estació d'esquí de Boí Taüll
Les estacions d'esquí acorden obrir el dia 9 si hi ha neu i canvi de tram   | LleidaDiari.cat

Les estacions d'esquí catalanes acorden obrir a partir del 9 de desembre si hi ha neu i si el dilluns s'avança al segon tram del pla d'obertura progressiva del Govern. Així ho ha anunciat aquest dimecres el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, en una entrevista a TV3, en la qual ha explicat que estan treballant en una obertura progressiva de les estacions tan bon punt el Govern aprovi el desconfinament comarcal.

Concretament, el president de FGC ha assegurat: «Estem pensant que el conjunt de les estacions públiques i privades, que de no obrir ni el 7 ni el 8 de desembre, quan ja hi hauria una desescalada comarcal, començar una obertura progressiva a partir del 9, sempre condicionat que les autoritats sanitàries no dictin una altra norma».

Per una banda, Font ha explicat que les condicions necessàries per obrir són l'existència de neu i que hi hagi el desconfinament comarcal, per això mateix s'aposta per obrir dimecres que ve per a evitar fer una crida massiva per al pont de la Puríssima.

«La primera de les nostres responsabilitats és la salut de les persones, l'autoresponsabilitat ens fa pensar que ara fer una crida massiva perquè la gent pugés a esquiar, aniria en contra d'aquesta mesura de prudència que hem de tenir», ha afegit durant l’entrevista. Per això, també ha remarcat que demanen molta prudència per a «guanyar» el Nadal i tenir les estacions obertes al gener i febrer. De fet, l'objectiu d'obrir és ajudar al desenvolupament econòmic de les zones, tot i que ha defensat que la salut pública està per damunt.

Les estacions estan preparades per obrir

En el seu moment, des de la Generalitat ja van preparar l'obertura perquè les estacions poguessin obrir el passat 1 de novembre, per la qual cosa tenen el manteniment fet i el personal contractat, el qual augmentarà quan puguin obrir de manera conjunta i al 100%.

«El dia que se'ns digui 'a partir de tal podeu obrir' o 'a partir de tal dia, des del punt de vista del desconfinament, té sentit que obriu', que és el desconfinament comarcal, perquè estem en disposició d'obrir», ha sostingut Font.

No obstant això, Font ha parlat sobre el pont de la Puríssima i ha lamentat que cada any suposa entre el 5% i el 10% de la facturació anual de les estacions. Ara bé, ha defensat que ara per ara el que els preocupa més és col·laborar amb el desenvolupament econòmic de les comarques de muntanya.


Comentaris

envia el comentari