Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una taula parada per fer un àpat durant les festes de Nadal

L'investigador Salvador Macip creu que el Govern hauria de recomanar que no hi hagi trobades per Nadal

El genetista de la Universitat de Leicester afirma que la tercera onada del coronavirus és inevitable

Imatge d'una taula parada per fer un àpat durant les festes de Nadal
Les trobades durant les festes de Nadal podran ser de fins a deu persones. | Pixabay

L'investigador de la Universitat de Leicester, Salvador Macip, ha assegurat aquest dimecres que «tal com està la situació, el missatge del Govern hauria de ser 'Intentem no trobar-nos per Nadal, quedar-nos amb la bombolla de convivents i, a partir d'aquí, cadascú que faci el que pugui'». Ho ha dit en una entrevista al programa 'Versió RAC 1', on ha valorat el pla especial per a les festes de Nadal que ha aprovat el Procicat, que inclou entre altres mesures la possibilitat de fer reunions de fins a deu persones i l'ampliació del toc de queda durant les nits de Nadal i Cap d'Any.

En aquest sentit, Macip ha explicat que «el Govern s’hauria de posar en la situació dels que escolten les mesures, que al final faran el que podran i voldran, perquè tothom té molt clares les situacions de risc: grups nombrosos en espais tancats sense mascareta. I això és el que passarà en les trobades de Nadal». L'investigador català creu que les festes de Nadal portaran un increment en les xifres de contagis.

«Dono per fet que hi haurà tercera onada. És força inevitable, perquè la pandèmia funciona com un acordió: quan tanquem la socialització, els números baixen. Quan ens relaxem, pugen. I ara ens hem tornat a relaxar», ha assegurat Macip.

Sobre les vacunes i la seva seguretat

Salvador Macip considera que l'aprovació de la vacuna Pfizer per part del Regne Unit és una notícia molt positiva. En aquest sentit considera que la vacuna és totalment segura, tot i el temps rècord en obtenir-la, un fet que atribueix a la gran quantitat de diners invertida. Sobre la possibilitat de fer obligatori vacunar-se, creu que «no hauríem d’arribar al punt d’obligar la gent. El que hem de fer és divulgació, explicar que les vacunes són segures i que, amb elles, salvem vides».

Així mateix, l'investigador de la Universitat de Leicester ha lamentat que la comunitat internacional no hi hagi aconseguit un acord a l'hora de distribuir les vacunes. Macip ha afirmat que «la distribució de vacunes és irracional i absurda, basada en el mercat econòmic que tenim i el poder dels països desenvolupats. En una pandèmia global com aquesta hauríem d’actuar d’una manera coordinada. Tots els països han actuat pel seu compte».