Nou cas d'estafa on se suplanta la identitat d'Endesa per a treure't dades i diners

Endesa ja està al corrent d'aquest nou cas de phishing i ho ha fet arribar en coneixement de les autoritats policials

Dia rere dia, les estafes online són un recurs que aquells qui volen robar dades o diners utilitzen cada vegada més. Un dels mètodes d'estafa més recurrents és el 'phishing', el qual es fa a través d'internet i que pretén enganyar a les víctimes fent-se passar per grans empreses o altres persones per a poder aconseguir el que ells volen. 

En aquest últim cas detectat, l'estafa es rep en forma d'SMS al telèfon mòbil. Les persones que l'han rebut denuncien que en el missatge se'ls demana que entrin en un link perquè se'ls retorni una quantitat de diners d'una factura que, suposadament, han pagat a Endesa dues vegades.

El link de la falsa web demana les dades bancàries

Endesa ja s'ha pronunciat a través dels seus canals oficials i ha assegurat que es tracta clarament d'un phishing i que tractin d'ignorar-lo, ja que si no podrien caure en la trampa dels hackers. El missatge que arriba als usuaris és el següent: «Notem que va pagar la factura dues vegades alhora. Quantitat: 159,99 €. Per a confirmar el seu reemborsament faci clic a l'enllaç». És aquest enllaç el que enganya a tothom: porta fins a una pàgina, la qual es fa passar per l'oficial, i que demana totes les dades de la persona que hi ha accedit.

Endesa, l'empresa a la qual han suplantat la identitat, ha demanat a totes les persones a qui hagi arribat aquest missatge que no facin cas. «Des d'Endesa ja hem informat les autoritats, i estem fent tot el possible per acabar amb l'amenaça». 

Detalls molt obvis poden ajudar a destapar l'estafa

Encara que els estafadors muntin la seva trampa amb tots els detalls per a fer-la el més creïble possible, hi ha aspectes molt fàcilment detectables que ens poden permetre saber si es tracta d'una enganyifa o no. Per començar, i com explica el portal 'Maldito Bulo', el que ens pot portar a saber si realment es tracta d'una mentida o si és veritat és l'enllaç de la pàgina web. En el cas que pertoca ara, l'SMS de l'estafa dirigeix cap a un portal nomenat 'endesa.01espagne'. En canvi, l'enllaç real de l'empresa de llum i gas és 'endesaclientes.com'.

Un altre punt que es pot tenir en compte és que, en la falsa pàgina web, l'únic moviment que es pot realitzar és la introducció de les dades bancàries. En cap cas deixa escollir anar a la pàgina inicial del portal, ni entrar en cap altra categoria... Això fa evident que no es tracta d'una pàgina oficial ni fiable.

També et pot interessar...


Comentaris
MARTA
També truquen per telèfon i diuen que al tenir el contador nou, s'estavien un treballador. Retornarien uns diners, que donessin el dni i la compta del banc per fer-li el retorn!!! És un número de Barcelona que quan vols saber quí és i retornar la trucada no et deixa. Naturalment busquen persones grans!!

envia el comentari