Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Guàrdia Civil i bitllets de 500 euros

L'estafa del Natzarè: l'estafa que ha posat en alerta la Guàrdia Civil a l'agost

Estafat un empresari corunyès de venda de palets amb aquest perillós engany

La Guàrdia Civil de la Corunya s'ha posat les piles perquè els empresaris no siguin víctimes d'una estafa cada cop més freqüent aquest estiu. La veritat és que ha enviat un missatge d'advertència als ciutadans a compte d'uns estafadors que duen a terme la famosa 'estafa del Natzarè'.

Ens referim a uns delinqüents que està actuant a la província gallega des de fa un temps i amb qui cal anar amb compte. Recordem que aquesta estafa versa sobre empreses proveïdores que compren un llistat de productes que posteriorment es poden revendre de forma senzilla al mercat negre.

Has d'anar amb peus de plom, perquè els estafadors es fan passar per empresaris de nivell. I així poden executar contractes i negocis suculents amb empreses de distribució de productes agrícoles.

Quan els arriba la mercaderia, mai paguen aquests productes. I el pitjor de tot plegat és que poden acumular uns deutes de milers d'euros. El seu objectiu primordial és posteriorment revendre-ho tot a l'esmentat mercat irregular.

L'estafa més perillosa per als empresaris espanyols: l'estafa del Natzarè

La Guàrdia Civil de la Corunya ha rebut nombroses denúncies d'aquesta estafa del Natzarè. I les empreses més afectades fins ara són aquelles de l'àmbit conserver, lacti o de palets.

Fotomuntatge Guàrdia Civil i un maletí amb diners
Un home és investigat a Múrcia per estafar un empresari | Catalunya Diari / Getty Images

«Hi ha una clara vinculació amb províncies de la zona de Llevant, i aquesta és la zona des d'on actuen els estafadors per enganyar les empreses gallegues. Així com per usurpar la identitat corporativa d'altres empreses del territori nacional», exposen.

L'equip 'arroba' de la Corunya aconsella als empresaris de la província que siguin més previnguts que mai en aquest tipus de negocis. I sobretot, que investiguin de manera exhaustiva aquesta empresa que vol treballar amb ells i formalitzar aquest tipus de contractes.

La Guàrdia Civil desemmascara un home que va estafar un empresari corunyès

Dins de l'operació 'Acervera' de la Guàrdia Civil, s'ha investigat un home de Múrcia. Aquest és el presumpte autor d'un delicte d'estafa a una empresa corunyesa. Una estafa que rondaria els 8.000 euros, en concret 7.920,66 euros per la venda de palets.

Aquesta operació va començar al juny, després d'una denúncia de l'empresa afectada a la Guàrdia Civil de Curtis. Hauria estat estafat per Internet en constatar que el pagaré que li va pagar l'empresa a què va vendre els palets era fals.

Dos agents de la Guardia Civil d'esquenes
L'anomenada 'estafa del Natzarè' està en boca de la Guàrdia Civil | Europa Press

Aquest equip de la Guàrdia Civil especialitzat va investigar aquesta empresa ubicada a Valladolid. La veritat és que els palets van ser carregats i enviats a l'empresa de Valladolid, però, a mig camí, el comprador va canviar de sobte el destí. I aquests palets van partir a una altra empresa de la localitat de Laguna de Duero, també de la mateixa província.

Allà van deixar tots els palets i després de diversos dies, la víctima, en veure que no rebia els diners, va fer un gir postal de la factura. Ho va fer a l'empresa que teòricament havia comprat els palets. Aquesta els va indicar que aquest e-mail no provenia de la seva empresa i que no havien fet aquesta compra.

Els investigadors de la Guàrdia Civil van saber finalment que el justificant de transferència i les dades del titular eren mentida i van poder identificar l'autor dels fets. Estem parlant d'un home d'Abanilla (Múrcia) amb nombrosos antecedents policials.

Alhora, es va dur a terme el bloqueig de part dels diners que havia obtingut aquest home per la venda de l'esmentada mercaderia. Amb tot, es va reduir substancialment aquesta pèrdua patrimonial de l'empresa corunyesa gràcies a la intensa i sempre minuciosa tasca de la Guàrdia Civil.