Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
muntatge de guàrdia civil d'esquena amb bombetes sobre diners dins d'un cercle vermell

La Guàrdia Civil alerta de 'l'estafa dels talls de llum': et deixen sense un duro

Els delinqüents es fan passar per la companyia per reclamar factures impagades i amenacen de tallar la llum

Les estafes són a l'ordre del dia. Els estafadors solen enganyar a través de tècniques professionals, que són difícils de detectar. Una de les últimes estafes descobertes ha estat l'estafa del tall de llum.

Tot i que no és nova, és de les més efectives. El desembre del 2021, l'amo d'un bar d'un municipi de Granada la va viure a la seva pròpia pell. Va passar després de rebre la trucada de la seva companyia d'electricitat per un suposat impagament.

Així és l'estafa del tall de llum que enganya els hostalers

Durant la trucada, un suposat agent li va explicar que s'activaria de manera urgent el tall de llum del seu local. En menys d'una hora, es faria aquest tall, ja que hi havia un impagament de 1.832,15 euros.

Imatge de fons d'una factura amb una calculadora i una bombeta de llum, juntament amb una altra imatge de diners
Els estafadors reclamaven un impagament de més de 1.800 euros | Yuliia Chyzhevska, Golib

Amb l'objectiu d'incrementar l'urgència, l'estafador li va indicar que ja no tenia més oportunitats per pagar aquesta factura. Ell, sense saber que es tractava d'una estafa, va acceptar, ja que no es podia arriscar a quedar-se a les fosques amb el bar ple de gent. Per això, no va dubtar a fer la transferència.

Després, va decidir trucar a la seva companyia de llum. És en aquest moment quan s'adona que, en realitat, tot era una estafa. Els delinqüents li havien aconseguit robar uns 2.000 euros.

La Guàrdia Civil va dur a terme una investigació exhaustiva

Per evitar que aquesta estafa continués, la Guàrdia Civil no va trigar a començar una investigació. Ara, aquesta ha conclòs i les autoritats han detingut un total de 6 persones a qui se'ls atribueixen un mínim de 60 delictes d'aquest calibre.

Segons els agents, es creu que podrien haver robat uns 100.000 euros aquests últims anys. No obstant això, el benefici podria ser fins i tot més gran, ja que creixia diàriament.

Imatge de fons d´un agent de la Guàrdia Civil i una altra imatge d´una mans amb diversos bitllets de 50 euros
La Guàrdia Civil indica que el botí puja a prop de 100.000 euros | Europa Press, Ptnimages

Abans de fer aquesta estafa, de caràcter professional, els delinqüents sabien bé com triar les víctimes. Per això, recopilaven les dades del local per després treure les seves armes tenint tota la informació possible.

D'aquesta manera coneixien qui era el titular, la direcció del negoci i fins i tot les hores punta on servien menjars. Era en el moment de més afluència quan trucaven per augmentar la sensació d'urgència i dur a terme la seva estafa de manera efectiva.