Usuari teclejant un ordenador

La nova estafa que et pot deixar sense un duro a Catalunya

L'estafador truca a la víctima fent-se passar per tècnic i li demana que instali un programa al seu ordenador

L’últim cas d’estafa  telefònica a una dona de Granada, a qui li van robar un total de  47.000 euros, ens fa posar l’antena i estar més alerta que mai per protegir-nos dels  estafadors.  Concretament, a la  víctima li van suplantar la identitat fent-se passar l’estafador per un treballador de Microsoft i li va dir a la dona que tenia un problema a l’ordinador, obtenint així la informació necessària a través d'un programa que aquest li va fer instal·lar a la  víctima. Per això el subinspector del grup de Xarxes Socials de la Policia NacionalVíctor Fernández facilita una sèrie de consells per no caure en aquests enganys que ens poden costar molt cars.

Molt de compte amb les trucades falses

El subsinspector afirma que «si et truca una empresa per a comunicar-te que hi ha un problema amb els teus dispositius, en un 99% de casos serà una estafa». Si els dones la informació que necessiten, podran accedir a les teves contrasenyes, informació personal i bancària, i al teu correu electrònic, amb la qual cosa podran fer el que vulguin amb els teus diners.

Si creus que pots haver estat víctima d’una estafa així o similar, Víctor Fernández facilita una sèrie de consells:

Desconnectar l'ordinador de la xarxa

Desinstal·lar els programes que l'estafador ens hagi fet instal·lar per telèfon

Canviar contrasenyes

Instal·lar un antivirus

Trucar al banc, en cas que s'hagi fet algun càrrec al compte bancari

La més important: Denunciar en la comissaria més pròxima

Perquè tot això no et succeeixi però, el més important és mantenir una actitud molt prudent respecte les trucades de desconeguts que rebem, i pensar que aquesta mena d’empreses no truquen a l’usuari per arreglar-li cap problema, més aviat som nosaltres els que els hem de perseguir a ells.

També et pot interessar...