Muntatge d'un datàfon i rodona amb bitllets de 50 euros

Una estrangera es queda en xoc en veure què fem a Espanya quan paguem amb targeta

Tal ha estat la sorpresa, que el seu vídeo s'ha viralitzat a les xarxes socials

Els xocs culturals mai deixen indiferent ningú. I és que, encara que entre alguns països compartim llengua oficial i certs costums, la veritat és que no estem exempts d'«al·lucinar» en veure com es comporten els altres.

Un clar exemple el veiem en un vídeo que s'ha compartit a TikTok. En aquesta publicació, una usuària ha fet pública la seva sorpresa davant d'un gest molt comú dels espanyols quan es tracta de pagar amb targeta.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Una usuària de TikTok al·lucina amb un gest molt comú a Espanya

Ho creguem o no, molts dels nostres gestos només tenen lloc a Espanya. Un és com paguem a la majoria d'establiments quan optem per fer les nostres transaccions amb la targeta de crèdit. Com compartia @agosmenendez, una noia argentina que viu a Espanya, els espanyols optem per acostar la nostra targeta als datàfons.

Un fet que l'ha fet reflexionar sobre el següent: «Bé, una cosa que vaig notar ara que soc a Espanya és el malament del cap que estem a l'Argentina amb el tema de les targetes de crèdit i dèbit».

I és que, això que el cambrer o dependent se t'acosti amb el datàfon ja preparat, sembla que no passa a l'Argentina. Pel que sembla, al seu país: «Quan vas a un restaurant allà i et porten el compte, dones la targeta al cambrer i se l'emporta a la caixa per cobrar-te».

En aquest sentit, aclaria que el dependent o qui t'estigui atenent no et cobra davant teu. Per tant, comptaria amb la llibertat de poder emportar-se la teva targeta i fer el que en volgués. Com ella mateixa indicava, aquesta forma de pagament facilita que pugui fer fotos de les teves dades.

Els usuaris no han trigat a compartir la seva opinió

Com calia esperar, les opinions s'han dividit entre els que tenen normalitzat aquest gest i entre els que segueixen sorpresos. En el cas dels usuaris espanyols, assenyalaven que no s'imaginaven la possibilitat que un dependent s'emportés la targeta fora del seu abast.

Tot i això, alguns han assenyalat que es tractava d'una pràctica molt comuna al país fa una dècada. Alhora, alguns han confirmat que a Espanya també podia passar com a l'Argentina, però que la pandèmia va intensificar les mesures sanitàries i va acabar per eliminar aquest costum.

Muntatge d'un datàfon i rodona amb bitllets d'euro
A Espanya el més habitual és tenir la targeta controlada en tot moment | Getty Images, DAPA Images

D'altra banda, n'hi ha que no entenien com els clients es podien fiar d'un procés «tan poc segur». Tampoc comprenien què passava si el pagament amb la targeta requeria la introducció del codi PIN, com passa quan la transacció és superior a un mínim establert.