Imatge de Múrica amb el cel taronjós

L'estrany fenomen que pot arribar a Catalunya: Espanya, tenyida d'un cel taronjós

Les xarxes socials s'han omplert d'imatges del fenomen

Ahir, en una zona molt concreta d'Espanya el cel es va tenyir de taronja. Una imatge, sens dubte, sorprenent i alhora preocupant per a aquelles persones que no saben per què es produeix.

I és que no és gens habitual sortir al carrer i trobar-se l'ambient amb un to ataronjat, més propi d'una pel·lícula apocalíptica. En aquest cas, però, tot té una explicació lògica.

El cel de Múrcia i Alacant es tenyeix de taronja

Milers de ciutadans ahir van quedar sorpresos quan van sortir al carrer o van treure el cap per la finestra, i amb raó. A les zones d'Alacant i Múrcia va tenir lloc un fenomen meteorològic que va fer que el cel agafés un color ataronjat poc comú.

Les xarxes socials es van omplir de fotografies, vídeos i comentaris sobre els fets. Es tracta d'una cosa que, sens dubte, sorprèn, i per això no va passar desapercebuda.

Desenes d'usuaris de Twitter han volgut compartir el moment i comentar, sorpresos, el que van presenciar.

Molts van esmentar que semblava que al cel se li havia aplicat el famós 'filtre sèpia'. La veritat és que ho sembla, però res més lluny de la realitat: simplement és un fenomen meteorològic que pot produir aquest efecte.

La calima, el fenomen meteorològic que ha sorprès part d'Espanya

En efecte, aquest ambient taronjós no és més que l'efecte de la calima, un fenomen meteorològic que es produeix a l'atmosfera quan hi ha presència de partícules sòlides en suspensió.

Tot i que són partícules diminutes, n'hi ha moltes, per la qual cosa creen aquest aspecte d'opacitat a l'aire que fa que tot es vegi ataronjat. I aquest color precisament és degut al fet que aquestes partícules solen estar formades per sorra, argila o cendra.

Per això, encara que sembli un fenomen molt bonic de veure, no és agradable ser al lloc on passa, sobretot per a les persones amb problemes respiratoris o similars. I és que, al cap i a la fi, és aire contaminat, amb pols en suspensió.

En el cas de Múrcia i Alacant, el fenomen sembla que s va produir a conseqüència de la borrasca Cèlia, que hi va portar pols sahariana.

La Regió de Múrcia va llançar un avís perquè la població anés amb compte, ja que, com diem, pot arribar a ser perillós per a la salut.

Així, van fer recomanacions al respecte: «Evita fer esport a l'aire lliure i adapta la velocitat del vehicle a l'estat de la via».