Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cendrer

Els Mossos, de pedra: el feien servir com a cendrer i resulta que era una bomba

L'artefacte encara tenia explosiu al seu interior

Troballa singular dels Mossos d'Esquadra al Moianès (Barcelona). Sembla poc habitual que les autoritats identifiquin artefactes explosius al llarg de la seva jornada, però de vegades es dona el cas.

El que no és tan comú és que algú sigui capaç d'utilitzar un detonant com a cendrer i per conseqüència jugar-s'hi la vida.

Ahir, dilluns 14 de març, els agents van localitzar un artefacte explosiu en un centre del Moianès el qual, com hem esmentat, era usat per apagar les cigarretes.

Els Mossos han confirmat, via Twitter, que l'artefacte encara duia explosiu i el van haver de retirar per fer-lo esclatar amb seguretat.

A més, han fet una crida a la ciutadania per tal que si algú identifica un objecte de les mateixes característiques, no s'arrisqui i es posi en contacte amb ells amb la major brevetat possible. 

El telèfon d'assistència més immediata possible a les demandes dels ciutadans que es troben en una situació de risc personal o col·lectiu és el 112.

Per sort, dins de la perillositat de la situació, no hi va haver cap ferit i l'artefacte va esclatar controlat pels agents especialitzats. 

Mosso d'Esquadra amb un artefcate explosiu
L'artefacte encara duia explosiu. | @mossos

No ha estat l'únic explosiu detectat en els últims mesos

Els agents del Tedax de la Guàrdia Civil van desactivar quatre quilos de cordó explosiu localitzats, el 21 de febrer, en una zona de difícil accés del terme municipal de Roda de Berà (Tarragonès). 

El cordó detonant s'utilitza habitualment per tasques de mineria o voladures i els agents sospiten que operaris de les obres de construcció de la línia de l'AVE que hi ha a prop haguessin oblidat el material quan van acabar els treballs.

Eren 40 metres de cordó detonant amb una càrrega de cent grams per metre. En la mateixa zona, també, es van trobar dos trossos més.

Un de deu centímetres i un altre de quinze. Tots ells en mal estat de conservació.

Una granada de la Guerra Civil a Serrià de Ter

Al mateix mes de febrer, també va ser localitzada una granada de mà de la Guerra Civil en un bosc de Sarrià de Ter (Gironès). 

Un home que estava amb un grup d'amics va trobar l'artefacte explosiu al paratge conegut com el Pi de la Bateria, quan inspeccionava la zona amb un detector de metalls.

L'home va alertar de seguida la Policia Local, que va acordonar la zona en espera que arribessin els Mossos d'Esquadra. El grup d'especialistes va recollir la granada i se la va endur per inspeccionar si encara tenia càrrega i fer-la detonar en un lloc segur.

També va pentinar la zona propera al lloc on va aparèixer la granada per descartar que n'hi hagués alguna altra.