Àngel Casas

L'estranya i duríssima malaltia d'Àngel Casas: «Un infern, un dolor indescriptible»

El periodista va morir aquest dissabte a l'edat de 76 anys

Aquest dissabte, coneixem la trista notícia de la mort del periodista català Àngel Casas a l'edat de 76 anys a causa d'una greu malaltia. Casas, ja feia anys que lluitava contra una malaltia estranya anomenada calcifilaxi i, a més, patia un càncer de pàncrees des de feia deu anys i l'any 2020 van haver de trasplantar-li un ronyó. 

El periodista musical, presentador i humorista Àngel Casas va morir aquest dissabte als 76 anys. Icona televisiva i pioner del talk show a Catalunya, feia anys que arrossegava problemes de salut, que va recollir en la publicació del llibre de relats llargs L'Agonia de Bakunin de l'editorial Univers.

Els seus programes Àngel Casas Show i Un día es un día es van convertir en cita obligada durant anys de mítiques estrelles de Hollywood. Recentment, TV3 i l'Ateneu Barcelonès van fer-li un homenatge per la seva gran trajectòria professional com a comunicador.

Àngel Casas
Van haver d'amputar-li les dues cames al periodista a causa de la greu malaltia que patia. | ACN

Què és la calcifilaxi?

Segons la Cínica Mayo, la calcifilaxi és una malaltia greu i poc freqüent en la que s'acumula calci en els petits vasos sanguinis de la grassa i de la pell. D'aquesta manera, les conseqüències d'aquesta malaltia són molt greus, ja que provoca coàguls de sang, ulceres molt doloroses a la pell i, a més, pot causar greus infeccions.

Normalment, les persones que pateixen aquesta malaltia, poden presentar insuficiència renal i necessiten sotmetre's a un tractament de diàlisi o al trasplantament d'algun ronyó, com és el cas d'Àngel Casas, el qual va requerir el trasplant d'un dels seus ronyons ara fa dos anys.

Símptomes

La mateixa clínica esmentada anteriorment, afirma que els símptomes d'aquesta malaltia són els següents:

  1. Patrons grans a la pell, semblants a una xarxa, de color morat.
  2. Protuberàncies profundes i molt doloroses que s'ulceren i creen ferides obertes amb crostes que passen de color negre a marró i que no aconsegueixen cicatritzar. Aquestes ferides solen aparèixer en zones de la pell amb un alt contingut de greix com l'estómac o les cuixes, encara que poden aparèixer en qualsevol lloc.

Malauradament, tot i els avenços mèdics, encara no es coneixen les causes exactes que provoquen aquesta estranya i greu malaltia.