Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vacunació d'una persona en un centre sanitari de Belfast, al Regne Unit

L'estranya reacció d'una infermera 10 minuts després de posar-se la vacuna

La dona no tenia antecedents d'al·lèrgies greus

Vacunació d'una persona en un centre sanitari de Belfast, al Regne Unit
Alerta por la reacció en una infermera 10 minuts després de posar-se la vacuna| Europa Press

Una treballadora sanitària d'Alaska (Estats Units) ha patit una forta reacció al·lèrgica després de rebre la vacuna de Pfizer i ha hagut de ser hospitalitzada. La infermera ha presentat una anafilaxi, la mateixa reacció que van tenir el passat dia 9 de desembre els metges immunitzats del Regne Unit.

Fa uns dies, una infermera ja va avançar alguns dels efectes secundaris que podia desencadenar la vacuna i fins i tot alguns voluntaris del país britànic van patir paràlisi de Bell.

La infermera va ser ingressada a l'UCI

La sanitària d'Alaska ha patit una reacció anafilàctica, els símptomes poden ser erupció cutània, nàusees, vòmits i dificultat per respirar. A més, si no es tracta de forma immediata -generalment amb epinefrina- pot provocar pèrdua de coneixement i fins a la mort.

El doctor Lindy Jones, el metge que va atendre la dona afectada, ha informat en una roda de premsa que la reacció al·lèrgica va començar uns deu minuts després que se li posés la injecció el passat dimarts 15 de desembre. Després de ser vacunada, la sanitària va començar a desenvolupar una granellada vermella.

Immediatament la van traslladar a les emergències de l'hospital regional de Bartlett, situat a la ciutat de June (Alaska), on la infermera havia assistit per immunitzar-se dins de la campanya de vacunació contra el coronavirus que ha impulsat el govern dels Estats Units.

La dona va presentar dificultats per respirar, el seu ritme cardíac estava accelerat i la granellada se li havia estès per la cara i el tors. Tenint en compte això, els metges van decidir tractar-la amb epinefrina i amb altres medicaments.

Els doctors van determinar que la infermera havia patit una reacció anafilàctica després de rebre la vacuna i van decidir deixar-la ingressada en observació a la unitat de cures intensives. Ara, la sanitària ja està gairebé recuperada.

Fins i tot, el doctor Lindy Jones va explicar amb un somriure durant la roda de premsa de dimecres 16 de desembre que «durant tot aquest temps, encara estava entusiasmada per haver-se posat la vacuna i pels beneficis que li oferiria en el futur».

No tenia antecedents d'al·lèrgies greus

Els dos sanitaris que van patir una reacció adversa a la vacuna de Pfizer a Regne Unit tenien un historial d'al·lèrgies greus, però aquest no era el cas de la infermera d'Alaska. Segons ha detallat el metge, la dona no havia patit abans aquesta mena de reaccions.

Després del que ha passat al país britànic, l'agència que regula els fàrmacs allà va emetre una advertència per demanar que no es vacunin les persones que hagin experimentat reaccions al·lèrgiques greus a fàrmacs, alguns aliments o altres vacunes en el passat.

No obstant això, als Estats Units sí que està permès que rebin la injecció les persones amb al·lèrgies serioses, encara que si es presenta algun voluntari amb un historial d'aquest calibre, ha de quedar-se sota supervisió mèdica 30 minuts després de ser vacunat per poder reaccionar davant qualsevol efecte advers .

Els Estats Units ha superat la xifra de morts de l'11-S

Una setmana després de l'inici de la campanya de vacunació al Regne Unit, l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA), l'ens que regula la comercialització de fàrmacs al país nord-americà, va aprovar l'ús de la vacuna de Pfizer per a tots els adults de més de 16 anys, després d'un rigorós examen per avaluar els seus riscos i beneficis.

S'espera que per a aquest dijous, el comitè assessor del FDA avaluï la vacuna de Moderna. Si tot està bé, la seva autorització d'emergència podria produir-se durant els pròxims dies. Tot i que ja han començat la campanya de vacunació massiva, aquesta ha arribat en el pitjor moment per als Estats Units.

El país nord-americà ja ha superat les 300.000 defuncions per coronavirus i està registrant 3.000 defuncions diàries, una xifra que ha aconseguit superar fins i tot al nombre de persones que van morir en els atemptats de l'11 de setembre de 2001.