Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge amb una imatge de fons de cotxes a una carretera i al capdavant una rodona vermella amb senyals i interrogants i el logo de la DGT

L'estrany senyal que ha implantat la DGT i que possiblement no hagis vist mai

Aquest nou senyal de la DGT ha agafat per sorpresa alguns conductors quan l'han vist en plena carretera

La Direcció General de Trànsit ha introduït un nou senyal a les carreteres espanyoles que ha generat certa confusió entre els conductors.

Es tracta del senyal P-35, un senyal que molts encara desconeixen i que és important entendre per millorar la seguretat viària. En aquest article, t'explicarem què significa aquest senyal de la DGT i com el pots identificar a les carreteres.

Així és el nou senyal P-35 de la DGT

El senyal P-35 és un senyal de la DGT d'advertiment que indica la presència d'un carril trenat. Aquest tipus de carril és una zona de la carretera on els vehicles que s'hi incorporen i els que surten de la via s'han de creuar.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una carretera i al capdavant el senyal P-35
La P-35 indica que hi ha un carril trenat | DGT, Europa Press

Aquest senyal té com a objectiu alertar els conductors sobre aquesta situació perquè extremin la precaució i evitin accidents.

Com identificar la P-35 i on la podem trobar

El senyal P-35 és fàcil d'identificar. Té forma triangular, amb la vora vermella i fons blanc, com molts altres senyals d'advertiment. Al seu interior, es mostra un gràfic que representa dos carrils que es creuen, simulant el trenat dels vehicles.

La DGT exposa que es col·loca on hi ha carrils trenats, zones on els vehicles que s'incorporen a la carretera i els que en surten s'han de creuar. Aquests carrils són comuns a les entrades i sortides d'autopistes i autovies, especialment en àrees amb molt de trànsit. La P-35 es col·loca abans d'arribar a la zona de trenat perquè els conductors tinguin temps d'actuar amb precaució.

Consells per conduir en un carril trenat

Per començar, hauràs de reduir la velocitat: En veure el senyal P-35, disminueix la velocitat per tenir més temps de reacció. A més, segueix aquests altres consells per evitar possibles accidents.

  • Observa el trànsit: Para atenció als vehicles que s'incorporen i surten de la via.
  • Cedeix el pas: Si cal, cedeix el pas als vehicles que s'estan incorporant o sortint.
  • Mantingues la distància: Deixa suficient espai entre el teu vehicle i el de davant per evitar col·lisions.