Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cervesa

L'estranya tapa que serveixen a un bar d'Espanya: «Primera vegada que ho veig»

Tots els clients se sorprenen en provar aquest curiós aperitiu

Estrany però molt original. Així es podria descriure l'aperitiu que ha captat l'atenció dels clients d'un bar d'Espanya. Es troba ubicat a Ronda (Màlaga) i tots els que s'aturen a prendre alguna cosa, coincideixen que es tracta d'una de les tapes més sorprenents que han provat mai.

Ens referim ni més ni menys que a les olives. Sí, la tapa estrella dels aperitius, que no falla a la taula de cap bar. Siguin farcides, amb os, sense os o fins i tot… Arrebossades?

La tapa d'olives que mai t'esperaries

Patates braves, calamars, musclos, olives, calamarsets i una infinitat de plats amb què acompanyar la teva beguda, assegut en un bar. Tot i això, el que no s'esperaven aquests visitants és trobar-se una tapa com la que els van servir en un petit bar situat a la localitat de Ronda (Màlaga). Es tractaven d'olives arrebossades.

Imatge d'un bol ple d'olives
Les olives és l'aperitiu més comú a Espanya | Getty Images

Si mai havies sentit a parlar d'aquest concepte culinari, potser ara mateix t'estàs plantejant dues opcions: no trobes el sentit, o bé, necessites provar-les ara mateix. Un debat que, des de fa uns dies, està generant enrenou a les xarxes socials.

I és que, després de visitar el local, l'usuari 'Al Ándalus Ecoturismo' (@al_andalus_eco) va compartir a través del seu compte de TikTok un vídeo on mostra la tapa d'olives arrebossades que li havien servit juntament amb la cervesa.

«La primera vegada que ho veig i soc de Jaén», diu sorprès. Mentrestant, la persona que grava l'anima a tastar una d'aquestes olives. «Què et sembla? A què sap?», li pregunta, a allò que l'altre li respon amb un senyal d'aprovació, alçant el polze.

El bar de les olives virals està a Ronda

Segons detallen al vídeo, el local es troba ubicat a la ciutat andalusa de Ronda. Concretament, es tracta del 'Bar-Restaurant La Cuadra', situat al carrer Pila Doña Gaspara, tal com s'indica a la pàgina web de Tripadvisor.

A la mateixa plataforma, el bar compta amb una puntuació de 4 sobre 5, ressaltant tant el menjar, com el servei i el preu. La gran majoria de ressenyes són positives i moltes fan menció a les olives arrebossades. «Una tapa original», comentava un usuari; «No deixeu de demanar les olives fregides», afegia un altre client.

Altres bars a Espanya on també serveixen aquesta tapa

La publicació no va trigar a fer-se viral a TikTok. El vídeo ja sobrepassa els 4.300 'like' i s'ha compartit fins i tot en més de 1.000 ocasions. Però el que ressalta són els més de 200 comentaris amb opinions i suggeriments ben dispars.

«La meva mare és de Ronda i és la primera vegada que ho veig», esmentava un usuari. «Al nostre restaurant fa 89 anys que les fem», comentava un altre. Alguns han aprofitat per recomanar altres bars i restaurants on també serveixen aquest tipus d'olives. Segons recullen els comentaris, alguns es troben a Estepona (Màlaga), Sant Roc (Cadis) o Barcelona (Catalunya).

Quin és el veritable origen de les olives arrebossades?

Si tu també t'ho preguntaves, no, les olives arrebossades no són originàries d'Espanya. De fet, es tracta d'un aperitiu tradicional italià, cosa que esmenten en alguns comentaris del mateix vídeo.

I no només això, ja que en algunes regions, com és el cas de Le Marche, les preparen fins i tot amb farcit de carn. Encara que també s'abanderen d'aquest popular plat altres territoris, com ara Puglia i Sicília. I tu, t'animaries a tastar-les?