El nou servei de Bicing a Barcelona s'estrenarà el 8 de gener

El canvi d'estacions s'iniciarà pels districtes de Nou Barris i Sant Andreu

L'Ajuntament de Barcelona i els responsables de 'Pedalem Barcelona' estan ultimant les tasques per començar a implantar el nou servei de Bicing el 8 de gener. La fase de substitució de les 424 estacions actuals durarà tres mesos, en els quals conviuran l'antic i el nou sistema.

La fase de transició començarà pels districtes de Nou Barris i Sant Andreu, i se substituiran vuit estacions de mitjana cada dia. Un cop acabada a primera fase a l'abril, es començaran a obrir noves estacions a barris on abans no arribava el Bicing.

Una aposta per augmentar el nombre d'usuaris del servei

En una visita a una nau de l'Hospitalet de Llobregat on es fabriquen les noves estacions, la tinenta d'alcaldia de Mobilitat, Janet Sanz, ha assegurat que tot està «a punt» per a la implantació del nou Bicing. Sanz ha apuntat que el servei que s'oferirà representa un «salt qualitatiu» que té l'objectiu d'incrementar el nombre d'usuaris de Bicing a la ciutat que en molts casos es beneficiaran, ja que  podran «superar les diferències de desnivell» amb molta més facilitat.

Es substituiran 8 estacions diàries fins el mes d'abril,
Se substituiran 8 estacions diàries fins al mes d'abril, | CatalunyaDiari.cat

La regidora del consistori barceloní ha insistit també que l'equip de govern ha fet una aposta per la bicicleta elèctrica «com no s'havia vist mai». Ha recordat que el servei s'amplia a les 24 hores a moltes estacions i que aquestes seran mixtes, podran aparcar tant les bicicletes elèctriques com les mecàniques. 

Implantació de 7.000 noves bicicletes, 1.000 d’elles elèctriques

L'ajuntament de la capital catalana ja havia anunciat aquesta renovació del servei de Bicing el passat mes de novembre. Llavors van anunciar que a partir del mes incorporarien bicicletes elèctriques, més bicicletes convencionals i més de cent noves estacions en indrets on n'hi havia. 

El que es vol aconseguir, en aquesta línia, és que el servei de bicicletes de Barcelona sigui realment efectiu, no només per passejos esporàdics. «Volem que sigui una opció real de mobilitat efectiva per als nostres ciutadans», comentava Ada Colau sobre una nova norma que incorporarà 7000 bicicletes noves, de les quals 1000 seran elèctriques. 

El nou Bicing suposarà que l'abonament anual passi a ser de 50 euros, 3 euros més que ara. L'avantatge d'aquest preu és que en ell s'inclou la utilització de bicicletes elèctriques,  que abans tenia un preu de 14 euros addicionals el Bicing elèctric.