L'exbisbe de Solsona, Xavier Novell

«Lo del Bisbe»: Arriba l'obra de teatre basada en la història d'amor de Xavier Novell

Lacetània Teatre adaptarà al teatre la història d'amor entre Novell i l'escriptora de novel·la eròtica Sílvia Caballol

Sovint es diu que la realitat supera la ficció i aquest n'és un bon exemple. Lacetània Teatre estrenarà el pròxim 11 de juny una obra de teatre inspirada en la vida de l'exbisbe de Solsona Xavier Novell. La companyia solsonina ha creat l'espectacle 'Lo del Bisbe' que debutarà al Teatre Tatrau, una sala de petit format de la localitat.

Es tracta d'un text que es mou entre el drama i la comèdia que es podrà veure a la localitat lleidatana durant dos caps de setmana. La trama reconstrueix la història d'amor entre Novell i Sílvia Caballol, una escriptora de novel·la eròtica. Per poder casar-se, l'exbisbe va haver de renunciar al bisbat l'agost de l'any passat.

Exbisbe Xavier Novell
L'obra està inspirada en la història d'amor de Novell i l'escriptora de novel·la eròtica Sílvia Caballol. | ACN

«Amb tot el respecte»

El director de l'obra, Aleix Albareda, ha explicat que aquest espectacle s'ha fet «amb tot el respecte» cap a l'exbisbe.

A més, es tracta d'un text que, si bé s'ha construït tenint en compte la història d'amor real dels dos protagonistes, bona part de l'obra és de ficció. De fet, el seu director revela que «l'obra s'ha escrit sola, jo només he endreçat els fets. De fet, he hagut de reduir el text perquè en aquesta història hi passen tantes coses que seria inabastable».

L'autor imagina els fets i construeix una trama «de collita pròpia». «Ens inventem un exorcisme on l'enviat especial del papa intenta treure el dimoni dels cossos del Xavier i la Sílvia, i aquí sí que ens deixem anar i entrem en el terreny de la farsa».

Així i tot, la companyia ha posat els dos protagonistes reals de la història en coneixement de la iniciativa. No obstant això, asseguren que no han rebut cap resposta per part seva. «Sabem que ho saben».

Imatge d'arxiu on es pot veure l'exbisbe de Solsona, Xavier Novell, entrant en un cotxe
L'argument de l'obra es basa en la història d'amor real. | ACN

Gran expectació

La imminent estrena de l'obra ha generat un gran interès a Solsona. La companyia Lacetània Teatre ha programat quatre funcions durant dos caps de setmana del mes de juny per celebrar el 40è aniversari de la seva fundació.

De moment no hi ha prevista una ampliació de les funcions, tot i que s'han venut moltes entrades. «Persones que no han vingut mai al teatre aquest cop sí que vindran», asseguren des de Lacetània Teatre.

▶️ El nou negoci que acaba de comprar Gerard Piqué per gairebé 15 milions d'euros

La sala que acull l'obra de teatre és de petit format i té una capacitat per un centenar d'espectadors. D'altra banda, els actors són veterans i formen part de l'Escola de Teatre del Tatrau.