Imatge de Pep Guardiola durant una jornada de la Champions League.

L'estripada de Pep Guardiola després del seu últim partit que l'acosta al Barça

L'entrenador català va ser molt crític amb el seu equip i el FC Barcelona somia amb la seva tornada

El FC Barcelona ha vist com Pep Guardiola, una de les grans llegendes, podria tornar a la disciplina culer més aviat que tard. I és que en les últimes declaracions, el tècnic del Manchester City ha protagonitzat una estripada que deixa moltes incògnites.

Tot va passar després de la victòria per 4 a 2 del City sobre el Tottenham. Sí, efectivament, després de doblegar el rival, Pep Guardiola ha carregat durament contra els seus, cosa que deixa a l'aire el seu futur a Anglaterra.

Pep Guardiola afronta la desena temporada lluny del FC Barcelona

L'entrenador que més alegries ha donat al FC Barcelona va deslligar-se del club l'any 2012. Abans d'anar-se'n, el míster català va collir molts títols per a les vitrines del Barça i va elevar a la categoria d'art la seva manera de veure el futbol.

Imatge de Pep Guardiola donant instruccions durant un partit de la Premier League.
Pep Guardiola és un entrenador d'idees fixes | EP

Des de llavors ha entrenat el Bayern de Munic el Manchester City amb força èxit, però la Champions se li continua resistint. Ha fet una gran feina en aquests dos equips, però mai no ha amagat que el seu somni és tornar al FC Barcelona.

Ara mateix, Xavi és l'entrenador correcte per al Barça, però Pep Guardiola va reconèixer fa pocs dos mesos que «si un dia ens hem de retrobar, ens retrobarem, però de manera natural i sense forçar-ho».

El futur de Guardiola és tota una incògnita, però ja ha deixat alguna pista

De moment, Guardiola no ha confirmat que hagi de sortir del City pròximament, però sí que ha deixat caure que hi ha coses que no li acaben d'agradar. Quan entrenava a Alemanya va passar una cosa semblant i va acabar deixant el vaixell, i per això les seves declaracions han caigut com una bomba.

Guardiola és un entrenador molt especial. Sap que coneix el futbol com ningú, i per això busca fer coses excepcionals. Tots els equips han jugat sempre a un gran nivell, però això no és el que més preocupa l'ex del FC Barcelona.

Imatge de Pep Guardiola durant un partit de la Premier League.
Pep Guardiola critica als seus i pensa en el futur | EP

En concret, la seva preocupació més gran en un grup és la gana de victòria, i ell mateix predica amb l'exemple. Tant a Munic com a Manchester, Pep Guardiola va signar un contracte de tres anys, el temps suficient per crear un projecte guanyador, però no gaire perquè els seus jugadors perdin la il·lusió per guanyar. I això se n'ha queixat aquest cap de setmana.

L'estripada de Guardiola, motiu d'esperança pels culers

L'exentrenador del FC Barcelona va aparèixer a la zona mixta després d'aconseguir una patida victòria remuntant dos gols. Tots pensàvem que estaria content després d'obtenir capgirar el xoc, però les seves declaracions van demostrar tot el contrari.

El míster es va mostrar molt contrariat amb els seus, ja que nota que han perdut la gana per la victòria i no ho pensa tolerar. Sap que la intensitat i les ganes de fer-ho bé són la base de tot, i si aquests factors no existeixen, Guardiola deixarà el Manchester City.

Davant d'aquesta situació, el FC Barcelona ha obert els ulls i està molt pendent de la situació. Si decideix abandonar Anglaterra, segur que a can Barça es plantegen la tornada.

Les contundents paraules de Guardiola contra els seus

Tal com veiem a les imatges que apareixen a continuació, Pep estava molt disgustat amb els seus jugadors i amb la seva afició. Als primers els acusa de falta de ganes, mentre que als segons els reclama més suport des del primer minut.

«No hi ha energia, no hi ha passió. Portem 4 lligues en 5 anys, i l'Arsenal en porta 20 sense guanyar-la, per la qual cosa ara maten per cada pilota, nosaltres no. Juguem bé, però hi ha alguna cosa a dins que no tenim», han estat les paraules de Pep Guardiola sobre els seus jugadors.

I, per als seus aficionats, Pep Guardiola també ha enviat un missatge clar: «Ens falten ganes de guanyar des del minut u, això inclou els nostres aficionats. Són tan silenciosos durant 45 minuts… Sóc aquí i només escolto els seguidors dels Spurs. Han d'empènyer-nos, exigir-ne més».

Sens dubte, aquesta pèrdua d'il·lusió i de motivació poden fer que Pep Guardiola decideixi anar-se'n. De moment, tot són rumors, però l'ex del FC Barcelona ja ha deixat clar en el passat que res no és etern, i que si l'equip no vol guanyar més, ell baixa del vaixell.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp