App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

Un estudi confirma els llocs més freqüents per contagiar-se de coronavirus

Un estudi realitzat al Japó alerta dels grups d'edats que són vectors de transmissió de virus.
Ciutadans a l'Índia amb mascaretes de protecció per la pandèmia de l'Coronavirus
Els rebrots s'estarien produint principalment a través dels grups d'edats més joves | EFE

Els rebrots de coronavirus que s'estan produint a tot el món ens alerten davant el possible relaxament de la població. Els petits brots que s'han produït a Espanya, com el de l'hospital de Basurto aBilbao, semblen estar controlats. No obstant això, la preocupació va en augment després de constatar que el virus continua circulant entre nosaltres amb el mateix risc. Les mesures d'higiene i distanciament implantades semblen ser insuficients a l'hora de frenar l'expansió del virus. I el motiu ha estat reflectit per un estudi publicat a la revista 'Emerging Infectious Diseases'.

Els adults joves inicien els rebrots

Segons aquesta investigació realitzada al Japó, els rebrots s'estarien produint principalment a través dels grups d'edats més joves. D'aquesta manera, el grup d'edat de 20 a 29 anys, seguit del de 30 a 39 anys, és el que origina més brots de Covid -19. El problema és que aquests dos grups començarien a encomanar el virus quan encara no són conscients que poden contagiar altres persones, és a dir, en la fase presimptomàtica.

El 56% dels brots van començar quan el pacient índex estava encara en aquesta fase i un altre 25% el mateix dia en què va començar a trobar-se malament. A més, gran part de les persones pertanyents a aquests grups d'edats acaben cursant la malaltia sense símptomes, el que dificulta la detecció dels casos.

El risc dels espais tancats

D'altra banda, l'estudi també ha revelat els llocs més freqüents associats als rebrots. La majoria dels espais tenen tres factors en comú: tancats amb poca ventilació, plens de gent i amb tendència a generar situacions de contacte estret amb altres persones.

Un operari realitzant tasques de desinfecció al metro durant el Coronavirus
Els espais tancats, amb poca ventilació i amb tendència a generar situacions de contacte estret amb altres persones són els de major risc. | Catalunya Diari

«Hem detectat que molts brots de Covid-19 estan associats a situacions en què es respira amb força i hi ha poca distància entre persones, com cantar en festes de karaoke, cridar a clubs, tenir converses en bars i fer exercici en gimnasos», advertien els investigadors. Segons l'estudi que analitza els 61 casos de rebrotal Japó, un 30% s'haurien produït en centres sanitaris i un 16% en centres sociosanitaris.

Amb un 16% també trobem els bars i restaurants, mentre que els llocs de treball representen un 13% dels casos. Amb menys d'un 10% hi hauria els gimnasos, les cerimònies i els viatges en avió. Aquest estudi ha revelat la importància dels pacients presimptomàtics a la pandèmia i suggereixen que els adults joves poden actuar com a vectors de transmissió de virus cap a altres franges d'edat, que són les més afectades pel virus.


Comentaris

envia el comentari