Un estudi conclou que la Covid-19 afecta més a les zones pobres de Barcelona

Els districtes de la ciutat de Barcelona amb ingressos més baixos van ser els més afectats per la primera onada

Pla general de Barcelona, amb la Torre Mapfre al fons, vista des de dalt de tot de Sarrià
Un estudi conclou que la Covid-19 afecta més a les zones pobres de Barcelona | ACN

Un estudi de l'Institut Hospital de la Mar de Recerques Mèdiques (IMIM) i l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol) revela que els districtes de la ciutat de Barcelona amb ingressos més baixos van ser els més afectats per la primera onada del coronavirus.

«El districte amb menys renda, el de Nou Barris, va registrar 2,5 vegades més incidència de casos de Covid-19 que el de més renda, Sarrià-Sant Gervasi», ha explicat l'IMIM en un comunicat aquest dilluns.

Els resultats procedeixen de l'anàlisi de 9.000 casos i la seva comparació amb la renda mitjana per districtes i, segons ha explicat la investigadora principal, la doctora Maria Grau, demostren que «els esforços per contenir l'epidèmia no poden ignorar els problemes d'equitat en matèria de salut».

El 8% dels tests massius realitzats a Catalunya donen positiu

Aquest mateix dilluns ha començat la realització de tests massius en dues localitats catalanes: Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès. És per aquest motiu que el Departament de Salut ha advertit que en els pròxims dies podrien augmentar considerablement els contagis detectats. 

Segons publica 'RAC 1', tenint en compte que aquests dies es realitzaran molts més tests que de normal, augmentarà la xifra diària de positius. De fet, segons el Departament de Salut, un total del 8% dels tests que es fan en aquestes proves massives donen positiu. La situació es consideraria controlada quan el percentatge baixa de cinc.

 

Catalunya notifica 863 nous contagis per coronavirus aquest dilluns

Catalunya ha notificat aquest dilluns, 10 d'agost, 863 positius de coronavirus i 2 morts a causa de la pandèmia. Amb aquestes xifres, en total hi ha hagut, des de l'inici de l'epidèmia, 107.520 catalans que han donat positiu per la covid-19, segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El total de morts s'eleven a 12.827. 

Pel que fa a persones ingressades, n'hi ha 590, una vintena més que en el balanç facilitat diumenge.


Comentaris

envia el comentari