Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de la Barceloneta a ple estiu

Un estudi apunta que la immunitat de grup és major del que ens pensem

La clau podria estar en les cèl·lules T

Imatge de la Barceloneta a ple estiu
Amb aquest estudi la immunitat grupal podria estar situada en un 40% del total de la població | Europa Press

La  immunitat de grup davant qualsevol virus  és molt important per frenar la cadena de transmissió. En el cas del coronavirus, sempre s’ha pensat que s’estava molt lluny d’aconseguir aquesta situació. Malgrat això, segons un estudi de l’Institut Karolinska d’Estocolm la immunitat de grup podria estar més a prop del que es creu gràcies a les cèl·lules T.

Els investigadors de la universitat sueca, tal com apunta Betevé, asseguren que moltes persones podrien haver-se protegit ja del virus gràcies a aquests glòbuls blancs, especialitzats en el reconeixement i la destrucció de cèl·lules infectades. L’investigador de la Universitat de Leicester i la UOC, Salvador Macip, indica que «s’està dient que els que no han tingut anticossos amb les cèl·lules T han tingut prou per generar aquesta immunitat cel·lular, que ens permetria evitar les infeccions».

 

Quin % de la població és immune?

Les dades d’immunitat de la població espanyola situaven la xifra en un pobre 5%. Amb aquesta nova investigació: quanta gent seria ara immune? L’investigador Julià Blanco, de l’IrsiCaixa, respon aquesta pregunta i assegura que «hi ha treballs que ens diuen que fins i tot un  40% de les persones podrien tenir aquest tipus d’immunitat».

Tot i això, perquè una persona tingui aquesta mena d’immunitat  cal que abans s’hagi contagiat d’altres virus. Per tot plegat, l’estudi fa pensar que es millorarà l’eficàcia de les vacunes  i que cada vegada s’està més a prop d’aconseguir la immunitat de grup.

Salut notifica 8 morts i 385 nous contagis pel virus

Les funeràries han reportat vuit noves morts per covid-19 a Catalunya en les últimes hores, segons l'últim balanç de Salut. Això situa la xifra global de víctimes en 12.584. Són dotze defuncions menys que les informades dimecres. A banda, s'han detectat 385 nous casos positius testats (162 més que l'últim balanç) i la xifra total puja a 72.184.

D'entre les víctimes, 6.865 persones han mort en hospital o en centre sociosanitari (sis més), 4.098 ho han fet en una residència (les mateixes) i 796 al domicili (una més), mentre que les no classificades per falta d'informació són 825 (una més). Fins ara hi ha hagut 4.154 persones ingressades greus, una més que en les últimes 24 hores, i actualment en són 46, sis menys, baixant de les 50.

Retrospectiva de defuncions

Pel que fa a la retrospectiva de defuncions, de moment s'ha reportat un mort corresponent a l'1 de juliol, set del 30 de juny i un corresponent al 29 de juny. Aquestes dades, però, poden variar amb els nous balanços que proporcionin les funeràries els pròxims dies. Sobre la retrospectiva de positius, se n'han confirmat 29 amb data 1 de juliol, 166 corresponents al 30 de juny i 89 al 29 de juny.

En les residències de gent gran, hi ha 15.016 casos confirmats. Es tracta de 68 casos més respecte als que va informar el Departament de Salut dimecres. A més, 646 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació, 36 menys que l'última xifra que Salut havia facilitat. Pel que fa al nombre d'altes hospitalàries des de l'inici de la crisi, n'hi ha hagut 39.758, 56 més de les informades aquest dimecres.