Un estudi revela que el coronavirus té una taxa de mortalitat del 4% a Catalunya

La investigació també conclou que un 60% dels infectats són dones

Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus
L'estudi conclou de 6 de cada 10 infectats són dones | CatalunyaDiari.cat

El coronavirus té una taxa de mortalitat del 4% a Catalunya. Aquesta és una de les conclusions que s’han extret d’un estudi que ha elaborat l’equip del professor de Farmacoepidemiologia de la Universitat d’Oxford, Dani Prieto-Alhambra. Segons ha avançat a Rac1, la investigació és «la més gran que s’ha fet amb pacients de Covid-19» a nivell internacional. De fet, s’han analitzat 120.000 casos de coronavirus diagnosticats als centres d’atenció primària de Catalunya.

L’estudi s’ha realitzat a partir de les proves PCR o del diagnòstic d’un facultatiu que queda registrat a la història clínica. Si la taxa de mortalitat és d’un 4% per norma general, si s’acoten les dades amb els pacients que tenen més de 75 anys el percentatge s’eleva fins a un 20%. Amb les dades en mà, segons Prieto-Alhambra, això suposaria que el coronavirus és «entre 5 i 10 vegades més letal que la grip».

Un 60% dels infectats són dones

L’estudi realitzat per la Universitat d’Oxford assenyala que un 60% dels infectats són dones i que tres de cada quatre tenen menys de 65 anys. En canvi, hi ha més víctimes mortals homes i de més edat. En aquest sentit, el professor indica que això podria indicar que les dones tinguin alguna mena de protector que els serveix de component hormonal de protecció. Finalment, una de les altres conclusions de l’estudi és que un 15% dels diagnosticats necessiten un ingrés hospitalari.


Comentaris

envia el comentari