Partit d'Eurolliga entre el Fenerbahça i el Barça el 16 de gener del 2020

L'Eurolliga, cancel·lada i sense guanyador pel coronavirus

La decisió s'ha acordat aquest mateix dilluns

La màxima competició de bàsquet europeu en l'àmbit de clubs arriba a la seva fi després que Euroleague Commercial Assets (ECA), empresa organitzadora de l'Eurolliga i l'Eurocup, ha anunciat aquest dilluns que es cancel·la  la temporada de les dues competicions a causa de la pandèmia de coronavirus  i que deixa deserts els dos títols de campió.

«Després de la decisió el 12 de març de suspendre temporalment totes les competicions d'Eurolliga, la lliga, els clubs, els jugadors i totes les parts interessades han mantingut la voluntat i els continus esforços per reprendre les competicions. Havent explorat totes les opcions possibles, la Junta Executiva ha pres la decisió de cancel·lar l'Eurolliga i l'Eurocup», ha anunciat ECA en un comunicat.

La decisió presa aquest dilluns podria fer perillar que es reprengués la  Champions League, ja que la màxima competició europea de futbol comparteix molts dels problemes que ha portat a cancel·lar l'Eurolliga. No obstant això, la UEFA prendrà una decisió definitiva a mitjans de juny.

L'ACB amb la Lliga Endesa continua en marxa

Tot i que l'Eurolliga  ha quedat cancel·lada, l'ACB amb la Lliga Endesa no sembla que hagi de seguir el mateix camí. Segons recull 'Mundo Deportivo', els 12 equips que han de competir per acabar la temporada fa dies que estan entrenant per estar llestos quan es reprenguin els partits. A més, aquesta setmana hi ha prevista una reunió per acabar de detallar alguns dels aspectes del torneig final així com decidir quina serà la seva seu.

El torneig final divideix els 12 equips en dos grups de sis. Els primers classificats de cada grup s'enfrontaran a la semifinal i els guanyadors d'aquesta seran els que disputaran la final. Està previst que el toreig comenci el 17 de juny i tingui una durada de dues setmanes.