Laporta a la presentació de Luuk de Jong

El xàfec que pot endur-se Laporta si Xavi no fa la seva feina

És de vital importància que el tècnic faci tot el possible

El Barça s'ho juga tot. Cada partit des que va arribar Xavi és una final i el proper, davant el Nàpols, ho és (i en majúscules). 

No només en l'àmbit esportiu el club s'ho juga tot. Necessiten guanyar per al bé del futur del Barça.

Una eliminatòria de 90 minuts

L'enfrontament amb el Nàpols és una final. Els de Xavi arriben a Nàpols amb un 1-1, és a dir, és com una eliminatòria a un sol partit.

El partit al Camp Nou va ser un dels millors partits de l'època Xavi. L'equip va demostrar que pot competir a escala europea a un bon nivell.

El problema va ser Ferran Torres. L'extrem del Barça va firmar un partit per a oblidar. Totes les ocasions clares van anar desviades, en el joc de Ferran, impensable.

Per la resta, va ser un partit en el qual els catalans podrien haver guanyat 3 a 1. La realitat és distinta i l'enfrontament a Nàpols comença 0-0 i amb tot per disputar.

El Barça pot perdre més de 10 milions d'euros

El Barça es juga més que un títol a l'Europa League. Caure eliminats de la Champions significa deixar d'ingressar molts milions d'euros. La situació actual del club no convida a deixar d'ingressar res.

Aquesta caiguda només pot ser compensada guanyant l'Europa League. El valor de jugar els octaus de final de la Champions és similar al d'arribar a la final de la segona competició europea. Així que Xavi no només ha d'arribar per triomfar en l'àmbit esportiu, també ha de fer-ho per l'econòmic.

Gavi i Pedri al Diego Maradona Stadium
Gavi i Pedri a l'entrenament previ a l'enfrontament | FC Barcelona

Ara mateix el Barça es troba a setzens de final. Arribar a quarts reportaria uns ingressos d'1,8 milions d'euros. Les semifinals 2,8 milions i per arribar a la final: 4,8 milions més quatre si guanyes.

En total, guanyar aquesta competició reportaria uns 13 milions d'euros. Només jugar els quarts de final de la Champions ja et reporta uns 10 milions. En altres paraules, el Barça té una pressió extra per aquests ingressos.

Spotify pot reduir el seu contracte

En termes de patrocinis també afecta. Els mateixos espònsors que hi són al Barça ho han demostrat. Per exemple, la marxa de Messi del Barça va fer replantejar a algunes marques el contracte amb el Barça.

L'Europa League és una de les vies per entrar a Champions. El guanyador del títol entra directament a la competició reina sense tindre en compte la posició a la lliga.

Assegurar la presència en Champions és vital per als acords comercials. Spotify, sense anar més lluny, segurament augmentarà l'acord per ser la cara visible del Barça a Champions League. Els espectadors de la màxima competició europea no tenen res a veure en comparació als de l'Europa League.

Els 280 milions que va pactar Laporta amb l'empresa de música podrien veure's reduïts. Encara no s'ha firmat el contracte i la derrota amb el Napoli podria afectar a l'acord que ha de signar el president.

Una nit per recordar

També s'ho juguen tot en l'àmbit esportiu. No tan sols per jugar al màxim nivell, també en termes de fitxatges.

Un dels desitjos de Laporta és portar a Haaland al Barça. El noruec no anirà a cap equip que no jugui la Champions League. I això amb la resta de jugadors de gran nivell europeu també funciona.

L'exemple de Haaland també funciona amb qualsevol futbolista de nivell. Fins i tot Mazraoui, el lateral dret de l'Ajax, no arribaria.

També els mateixos jugadors del Barça podrien pensar a marxar. Òbviament, els capitans no, però jugadors com Frenkie de Jong o Aubameyang podrien pensar en canvis. Tenen nivell per jugar la Champions League a qualsevol club i es podria veure una fuga del club culer.

És un partit de més transcendència del que s'esperava. Una derrota del Barça amb el Napoli pot ser devastadora. En àmbit esportiu, econòmic i d'imatge.