La UE anuncia que no renovarà el seu contracte amb AstraZeneca més enllà del juny

Els problemes d'AstraZeneca per complir els repartiments estipulats en el contracte amb la UE han enfrontat des de fa mesos la companyia amb la Comissió Europea

El comissari europeu del Mercat Interior, Thierry Breton, ha anunciat aquest diumenge que la Unió Europea no renovarà el contracte amb la companyia farmacèutica AstraZeneca més enllà del mes de juny.

La Comissió Europea va presentar una demanda contra la companyia

Aquestes declaracions ratifiquen una opció que ja estava sobre la taula des que la Comissió Europea va presentar el mes passat una demanda contra la companyia per haver incomplit el seu compromís de lliurar als estats membres les dosis contractades de la seva vacuna contra la covid-19.

«No renovarem les comandes després del juny. Veurem què passa», ha declarat Breton a France Inter aquest diumenge.

Només van repartir 30 milions durant el primer trimestre de l'any dels 120 previstos

Els problemes d'AstraZeneca per complir els repartiments estipulats en el contracte amb la UE han enfrontat des de fa mesos la companyia amb la Comissió Europea. Estava previst que durant el primer trimestre de l'any lliurés 120 milions de dosis als estats membres i només en va repartir 30 milions.
Brussel·les va arribar a enviar una carta a AstraZeneca per iniciar un procediment amistós de resolució de disputes.

Després de constatar que aquest pas intermedi no facilitava una solució, l'Executiu comunitari va prendre la decisió d'elevar l'assumpte a la justícia belga.

Un 80% de la població de més de 60 anys ja té una primera dosi de la vacuna

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha informat avui que un 80% de la població catalana de més de 60 anys ja té una primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. Tal com ha explicat en declaracions a TV3, Catalunya ha «assolit un primer gran objectiu de la campanya de vacunació».

En aquest sentit, Ramentol ha explicat que s'han administrat un rècord de 400.000 dosis aquesta setmana a Catalunya, i que pel mes de maig esperen «haver vacunat les persones de més de 50 anys».

En total, un 27,4% de la població de Catalunya ja ha rebut una dosi de la vacuna i el 13,4% té la pauta completa. Això sense tenir en compte els majors de 16 anys, ja que amb aquesta consideració les xifres augmenten al 32,2% de vacunats amb una primera dosi i un 15,7% d'immunitzats.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari