Un tècnic munta kits de proves de coronavirus en una fàbrica a Califòrnia el 26 de març de 2020

Europa preveu autoritzar «en pocs dies» la venda del medicament contra la Covid-19

L'Agència Europea del Medicament preveu que el seu comitè científic autoritzi «condicionalment» la comercialització del Remdesivir

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) preveu que el seu comitè científic autoritzi «condicionalment» la comercialització del Remdesivir en «pocs dies» per al tractament de la Covid-19. El director de l'agència, Guido Rasi, ha assegurat aquest dilluns que l'autorització es podria produir «molt aviat» per la informació que han rebut fins ara sobre aquest medicament.

La setmana passada l'EMA va recomanar ampliar l'ús compassiu del Remdesivir també a pacients greus de la Covid-19 sense ventilació mecànica. Segons l'ens, aquesta recomanació es basa en els resultats preliminars d'un estudi que indiquen un «efecte beneficiós» d'aquest medicament en el tractament de pacients greus infectats per coronavirus.

Assaig clínic amb participació catalana

Un assaig clínic ha constatat que els pacients amb la Covid-19 ingressats en estat greu i afectació al pulmó que han estat tractats amb Remdesivir s'han recuperat més ràpidament que pacients similars tractats amb placebo. Aquest fàrmac és un antiviral dissenyat inicialment contra l'Ebola, i és la primera vegada que es demostra l'eficàcia d'un fàrmac en humans contra el coronavirus.

L'estudi 'Adaptive COVID-19 Treatment Test' ha analitzat la reacció de 1.063 pacients dels Estats Units, Europa i Àsia des del 21 de febrer. L'assaig l'ha impulsat l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units (NIAID) dels Instituts Nacionals de Salut (NIH). A l'estat espanyol, l'ha coordinat el Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol.