Un exconseller delegat de CaixaBank adverteix de la possible intervenció econòmica d'Espanya

Joan Maria Nin creu que caldrà que l'FMI o la UE salvin l'economia espanyola si no hi ha un canvi en la gestió de la pandèmia

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
Espanya podria patir una intervenció econòmica, segons ha advertit Joan Maria Nin. | Catalunya Diari

El moment pel qual passa l'Estat espanyol és realment delicat: la pandèmia ha generat una gravíssima crisi sanitària, però ha tingut un sever efecte dòmino en altres àmbits: l'economia s'ha ressentit, i molt, de la crisi del coronavirus. Per més inri, aquest dijous, 15 d'octubre, l'exconseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, ha fet un pronòstic negre per a l'economia espanyola: creu que serà intervinguda per la Unió Europea (UE) o el Fons Monetari Internacional (FMI) si no hi ha un canvi de rumb respecte a la gestió que actualment està duent a terme el govern central per sortir de la crisi.

Nin llença un missatge molt preocupant sobre l'actual rumb de l'economia espanyola

En una intervenció a la presentació del Saló Nàutic de Fira de Barcelona, Joan Maria Nin no ha dubtat a afirmar que Espanya es troba entre els països del món que «pitjor» està gestionant les conseqüències de la pandèmia i, de fet, a tret ferro a la crisi sanitària. Segons Nin, aquesta és «la segona pandèmia més benigna de la història», però ha admès que ha generat «una triple crisi: d'oferta, de demanda i sanitària, cosa que és una combinació mortal si no es gestiona bé».

Una mala gestió que Nin ha atribuït de forma molt contundent a «les altes capes de l'Administració, que s'han destrossat en els últims anys, omplint-les d'aficionats, arribistes i gent amb bona voluntat però sense capacitats». Davant d'aquest panorama, l'exconseller delegat de CaixaBank ha dit que «l'esperança és que no estem sols, tenim a la UE i l'FMI», obrint la porta així a la intervenció econòmica d'Espanya com a salvació si no hi ha un canvi en la gestió econòmica actual.

Nin creu que en l'actualitat, la intervenció econòmica d'Espanya seria molt més senzilla que quan va estar a punt de produir-se l'any 2012. Llavors, segons Nin, «ni Europa ni els Estats Units podien permetre la caiguda d'Espanya perquè arrossegava a l'euro». Finalment, l'exconseller delegat de CaixaBank ha instat el govern estatal a delegar en un ministre específic la gestió dels fons europeus anticovid, que tingui fil directe amb Brussel·les i que decideixi al marge dels ministeris i les seves demandes. També ha lamentat que, anualment, no es facin servir tots els fons del Feder perquè no es presenten prous projectes. «És patètic», ha reblat Nin.


Comentaris

envia el comentari