Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un home aixecant el polze i un altre assegut i ensenyant la panxa que té

Els 3 exercicis que cremen el greix abdominal en homes a partir dels 40 anys

A partir dels 40 anys sembla molt més complicat perdre el greix, però no ho és tant. Hi ha exercicis molt simples amb efectes molt beneficiosos

Els primers mesos de l'any sempre són el que hi ha més gent al gimnàs. Els propòsits d'any nou hi tenen molt a veure, però a partir del febrer es nota que la cosa va de capa caiguda.

Nosaltres, per si de cas, us anirem avançant algunes tècniques per molt fàcils perquè no deixeu de banda el vostre propòsit. Si superes els 40 anys i vols treure't d'una vegada aquesta panxa, hi ha fins a 3 exercicis d'allò més útils.

Quins tres exercicis hem de fer?

El primer que cal saber és que els exercicis de força són perfectament combinables amb els de cardio. És a dir, podem –perfectament– sortir a córrer i, després, complementar-ho amb alguns exercicis senzills.

Els millors exercicis per aprimar-se a partir dels 40 són els de sempre. Se'l sol conèixer popularment com el triplet màgic: la planxa, l'squat i els burpees.

Planxa

Es tracta d'un dels exercicis que s'ha posat més de moda en els darrers temps. La posada en pràctica és molt fàcil.

Haurem de doblegar el colze a 90 graus i mantenir ambdós avantbraços recolzats a terra. El teu cos haurà de ser en línia recta i mantenir els peus de punta. A través de l'exercici centrarem l'atenció en diversos grups musculars. En concret activarem abdominals, esquena, malucs, pelvis i glutis. L'exercici també ens servirà per prevenir el mal d'esquena.

Plancha 20 segundos.

Squat

Un altre exercici clàssic. Enforteix el core i fomenta l'equilibri i la mobilitat. Per fer-ho simplement haurem d'estirar els braços, separar lleugerament les cames i anar flexionant repetidament els genolls.

¿Cómo hacer sentadillas correctamente? Sentadillas bien y mal hechas

Burpees

És, potser, el més costós dels exercicis esmentats. Doncs és el que implica més moviment. La veritat és que és una gran opció per entrenar tot el cos en pocs moviments.

Cómo hacer un Burpee

Per fer-ho hauràs de posar-te de gatzoneta. Després desplaçarem les cames enrere i farem una flexió de pit. Feta la flexió, arreplegarem les cames i tornarem al moviment inicial.

Finalment, cal recollir la posició i executar un salt vertical amb les mans cap amunt. Tres exercicis, bàsics, que ens ajudaran a combatre el sedentarisme i a sentir-nos millor al nostre dia a dia.

El gran error: sortir a córrer només per sortir

A l'hora de perdre greix, molts creuen que sortir a córrer és un dels exercicis obligatoris si volem eliminar greix. Doncs no, no és necessàriament així. De fet, l'entrenament de càrdio hauria de ser simplement un complement.

Segons Robert Schreiber, professor de medicina a Harvard Medical School, l'exercici aeròbic no és la resposta a l'aprimament. "Fer només exercici aeròbic no és adequat. Llevat que facis entrenament de força, et tornaràs més feble i menys funcional", sosté.

Per tant, la resposta, segons Schreiber, és clara. Sortir a córrer beneficia la pèrdua de pes? Sí, és clar. Sempre que, però, es combini amb entrenament de força, com ja hem dit