L'exèrcit ja actua a Espanya contra la Covid: Tornen els hospitals de campanya

Aquest dimarts ha començat el desplegament d'un dispositiu de triatge avançat i hospitalització temporal

Diversos militars de l'exèrcit espanyol construint un hospital de campanya
El Ministeri de Defensa ha decidit construir novament hospitals de campanya | Europa Press

El Ministeri de Defensa, a sol·licitud del Govern d'Aragó, ha començat aquest mateix dimarts el desplegament d'un dispositiu de triatge avançat i hospitalització temporal al pàrquing d'urgències de l'Hospital Clínic Universitari de Saragossa. L'Aragó segueix sent una de les comunitats autònomes més afectades per la Covid-19, i és que en les últimes 24 hores s'han registrat 348 casos nous. Actualment hi ha 555 llits ocupats als hospitals per persones contagiades o amb símptomes de coronavirus, 48 de les quals a les UCI. No obstant això, Fernando Simón ha anunciat que «la situació comença a estabilitzar-se». 

Mòduls de triatge avançat i hospitalització temporal

Segons ha informat el Ministeri de Defensa a través d'una nota de premsa, es desplegaran 16 mòduls i dos contenidors d'ablució (lavabos, dutxes) en una àrea de 400 metres quadrats. Els encarregats del muntatge seran 30 militars de la Unitat Mèdica Aèria de Suport al Desplegament (UMAAD-Saragossa) i a l'Esquadró de Suport al Desplegament Aeri (EADA). La instal·lació es durà a terme durant els dies 12 i 13 d'agost, i es posarà a disposició de l'Hospital Cínic Universitari el proper divendres dia 14

El disseny de la instal·lació comença amb una zona de recepció i classificació de pacients. A continuació compta amb una àrea de treball del personal facultatiu, on es disposarà d'un equip portàtil de raigs X digital i cinc boxs d'urgències. També es crearà una zona d'hospitalització, on s'ubicarà per una banda l'àrea de possibles infectats, amb disponibilitat de 10 llits, i per l'altra una zona de personal contagiat que comptarà amb un total de 16 llits. 

També s'ha previst la col·locació de contenidors amb lavabos i dutxes, així com una zona d'espera de familiars. La instal·lació disposarà de sistema de fontaneria i aigües residuals, electricitat, climatització i mobiliari. Per prevenir qualsevol mena de contagi, la Unitat senyalitzarà un circuit que diferenciarà les zones netes de les contaminades, i col·locarà elements per al canvi dels equips de protecció individual (EPIs) i desinfecció del personal. 


Comentaris

envia el comentari