Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'Exèrcit arribarà al Port de Tarragona amb el buc Martin Posadillo.

L'Exèrcit desembarcarà a Tarragona procedent de Ceuta per fer maniobres militars a Saragossa

Les unitats de la Comandància General de Ceuta arribaran al port de la ciutat amb el buc Martin Posadillo i es dirigiran cap a Saragossa
L'Exèrcit arribarà al Port de Tarragona amb el buc Martin Posadillo.
L'Exèrcit arribarà al Port de Tarragona amb el buc Martin Posadillo. | Defensa

 

L'Exèrcit espanyol desembarcarà al Port de Tarragona procedent de Ceuta. Les unitats de la Comandància General de Ceuta arribaran a la ciutat aquest dimecres amb el buc «Martin Posadillo», per després viatjar fins als camps de maniobres de San Gregorio, a Saragossa, on realitzaran diverses maniobres. L'Exèrcit tornarà a Tarragona el 29 de març, quan embarcaran en direcció a Ceuta una altra vegada. 

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

L'Exèrcit arribarà a Tarragona aquest dimecres

Les unitats de la Comandància General de Ceuta arribaran a Tarragona aquest dimecres. Viatgen amb el buc «Martin Posadillo», adquirit per l'Armada l'any 1990 i utilitzat per ajudar en les missions carregant vehicles en l'interior. Quan arribin a Tarragona, els soldats viatjaran fins a Saragossa per carretera. 

En total passaran  61 vehicles de rodes, tres remolcs i dos contenidors,  que es desplaçaran per l’A-27 i l’AP-2.  Els comandaments de l’Exèrcit ja s’han posat en contacte amb el port de Tarragona, la Guàrdia Urbana de Tarragona, els Mossos d’Esquadra, la subdelegació del Ministeri de Defensa, la Comandància Naval, la Guàrdia Civil i la subdelegació del Govern per coordinar el pas dels vehicles i l’arribada del vaixell.

Maniobres militars a Saragossa

L'arribada a Tarragona de l'Exèrcit, procedent de Ceuta, es deu a la realització d'un  exercici d’instrucció i ensinistrament anomenat «Jáudenes 19». Aquest es farà al camp de maniobres de San Gregorio, situat a les proximitats de la ciutat de Saragossa.

Aquestes maniobres tenen com a principal objectiu  millorar l’operativitat de l’Exèrcit amb el propòsit d’estar preparats per actuar en les missions de pau internacionals. Tot i això, l'arribada d'efectius de l'Exèrcit al Port de Tarragona ja ha aixecat polseguera en altres ocasions. Caldrà veure quines són les reaccions dels diferents grups polítics. La CUP, ERC i el PDeCAT ja van denunciar la militarització del port.