L'Exèrcit espanyol demana als seus soldats esgotar les vacances a l'estiu per estar preparats a la tardor

Un document intern confirma el que tothom pensava

Diversos militars de l'exèrcit espanyol construint un hospital de campanya
Els soldats s'hauran de desplegar per desinfectar zones i instal·lacions | Europa Press

L'Exèrcit espanyol es prepara per a una «mobilització immediata» contra el virus. L'augment de contagis a tot el país preocupa cada vegada més i, per això, s'estan endurint les mesures. Segons ha pogut saber El Español, que ha pogut parlar amb diverses fonts de Defensa, en algunes unitats de l'Exèrcit s'està recomanant als soldats que esgotin les vacances abans del mes de setembre, davant la probabilitat d'haver d'actuar, de nou, contra el coronavirus.

Tot indica que en les properes setmanes l'Exèrcit s'haurà de desplegar per desinfectar zones i instal·lacions, tal com va succeir durant l'estat d'alarma. Batejada com 'Operació Balmis', un total de 187.000 soldats de tots els exèrcits, actuaran en diferents zones durant 98 dies, amb l'objectiu de frenar la pandèmia del coronavirus. Una operació que possiblement es repeteixi en breus.

 

L'Exèrcit ha d'esgotar les vacances a l'estiu

Segons indica el citat mitjà, fonts del ministeri de Defensa segueixen afirmant que els soldats poden escollir quan agafar dies lliures. No obstant, El Español ha pogut accedir a un document intern en el qual s'explica que les vacances s'han d'esgotar durant l'estiu, a causa de la pandèmia.

«Derivat de la situació sanitària per la propagació de la Covid-19, la declaració de l'estat d'alarma a Espanya i l'execució de l'Operació Balmis, GEBRICAN (General de la Brigada Canarias) ha ordenat que els permisos d'estiu (per unitats orgàniques, almenys de nivell de secció) comencin l'1 de juny de 2020 i estiguin finalitzats l'1 de setembre del 2020, quan està previst que s'iniciï el període d'alta intensitat.

Durant aquest període d'intensitat alta, el personal de les unitats que formen part de l'audiència d'ensinistrament no podrà gaudir del permís, per considerar-se l'assistència als mateixos d'una necessitat del Servei», segons el document. La ministra de Defensa, Margarita Robles, per la seva part, va explicar que les Forces Armades poden preparar-se per a una nova 'Operació Balmis' en tal sols 24 hores.

«Hi ha rebrots per totes parts, però en el moment en el qual va finalitzar Balmis es van quedar tots en alerta perquè ja sabíem que tornaria a succeir», explica per la seva part, l'Associació Professional de Suboficials de les Forces Armades.

 

Cada vegada més contagis

El número de contagis és cada vegada més gran. De fet, aquest dijous, el ministeri de Sanitat va apuntar un total de 3.349 casos positius i 16 defuncions, unes dades que preocupen. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, va decidir parlar sobre el tema per advertir que les coses no pinten bé.

«Si el número total de casos és molt, l'hospitalització també augmentarà. La situació és preocupant, que ningú s'enganyi. Si seguim deixant que la transmissió segueixi pujant acabarem tenint molts hospitalitzats, molts ingressats a l'UCI i molts morts. S'ha de parar això», va dir Simón.


Comentaris

envia el comentari