Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Gio, la jugadora del Barça que ha denunciat abusos per part del club.

Una futbolista del Barça denuncia «abusos» durant la seva etapa al club

La jugadora, ara cedida al Llevant, assegura que a Can Barça la van «perjudicar» i «apartar»

Nou cas d'assetjament en el futbol femení. Es tracta de la futbolista brasilera Gio Queiroz, que ha decidit exposar la terrible situació «d'assetjament psicològic» que va viure durant mesos al FC Barcelona.

La futbolista, ara cedida al Levante, ha fet pública al seu perfil de Twitter una «carta oberta» a Joan Laporta, actual president del Barcelona, on explica tot el que va patir quan encara no havia fet els 18 anys.

«Van ser molts mesos d'angoixa i patiment» comença la brasilera. «Avui em sento capaç de denunciar les conductes abusives que vaig patir», prossegueix. 

«El tracte amb mi era diferent»

«Estava en una bona dinàmica fins que vaig rebre la primera convocatòria de la Selecció Brasilera», explica Gio Queiroz sobre el moment en el qual tot es va torçar i la situació va canviar. 

«A partir d'aquest moment vaig començar a rebre un tracte diferent dins del club». L'assetjament no només no va parar, sinó que es va intensificar amb el temps, arribant fins i tot a sotmetre's a un «confinament il·legal per part dels serveis mèdics del club». 

Segons ella, el club va ignorar el protocol sanitari vigent per tal d'evitar que la futbolista sortís de casa seva. Tanmateix, va poder viatjar per jugar amb la seva selecció gràcies a una autorització de la FIFA.

Aquest fet, però, no va agradar gens al Barcelona i van decidir prendre mesures. «Em van acusar injustament d'haver incomplert el confinament» explica la jugadora. A més, relata que el club mostrava una actitud «inflexible i agressiva».


També explica que el president «buscava destruir la meva reputació, degradar les meves condicions laborals i infravalorar les meves condicions psicològiques», entre d'altres aspectes.

Gio demana responsabilitat 

Després d'exposar l'assetjament patit, la brasilera demana responsabilitat per part del club. «El club ha de ser responsable de garantir la integritat física, mental, psíquica i moral davant de qualsevol mena de violència», exposava.

Gio també aprofitava per donar suport a les seves companyes i a altres dones que hagin viscut situacions similars. «Espero que el meu testimoni serveixi també perquè altres dones que pateixen abús o violència puguin trencar el seu silenci».

Un discurs molt necessari en un món on les situacions d'assetjament estan encara massa normalitzades.