Nova polèmica amb la llengua catalana com a protagonista. Un usuari de Twitter, el qual va denunciar la cadena de menjar ràpid, Burger King, per haver eliminat el català en un establiment de Barcelona, ha obtingut els seus fruits. L'Agència Catalana del Consum ha obert un expedient sancionador contra la multinacional.
El restaurant en qüestió, està situat a la ronda de Sant Pau de la ciutat comtal. D'aquesta manera, Xavier Dengra, va presentar la denúncia després d'intentar fer una comanda a les pantalles d'autoservei de l'establiment i veure que no hi havia l'opció de realitzar-la en llengua catalana. «Havien suprimit del tot el català», deia.
Ara, dos anys més tard, ha rebut la resposta per part de l'Agència Catalana del Consum, la qual posa de manifest la infracció per part de l'establiment. Així, tal com informa Vilaweb, la companyia nord-americana podria ser sancionada amb una multa de fins a 10.000 euros.
Al restaurant Vicio va passar el mateix
Ara ja fa uns mesos, el mateix client es va queixar que el restaurant del guanyador de MasterChef, Aleix Puig, no tingués la carta en català. Així doncs, per tal de fer efectiva la seva queixa, va demanar el llibre de reclamacions al responsable que es trobava en aquell moment a l'establiment, però, segons el mateix client, no en tenien.
Tot seguit va decidir trucar als Mossos d'Esquadra i al 112, però segons va afirmar el protagonista d'aquesta història, després de més de trenta minuts, ningú es va presentar fins al lloc i, per aquest motiu, va veure adient escriure una piulada a tall de denúncia.
«Vicio de la Via Augusta 21, Barcelona. Sense la carta en català, hem demanat el full de reclamacions i no el tenien. Hem fet cridar els Mossos d'Esquadra i després de més de 30 minuts esperant i 2 trucades al 112 no s'han presentat. Acabem de marxar. Desprotecció total. Quina merda de país», va sentenciar.
«Estic fartíssim de tot això. Ni el 112 m'ha pogut indicar quan vindria algú a ajudar-nos, ni tan sols els Mossos han vingut a aixecar acta d'una il·legalitat i a saber com estàvem. No em digueu que emplenant un formulari tot anirà millor», continuava notablement molest.
Després de tot aquest malentès, Vicio va rectificar de seguida incloent, així, la llengua catalana a la seva plataforma electrònica de venda. D'aquesta manera, el client el qual s'havia molestat davant aquesta situació, també va fer la seva pertinent rectificació a través de les seves xarxes socials.