Expedienten la mestra de Terrassa per trencar el dibuix d’una bandera espanyola

Educació ha assenyalat que és una falta lleu, però no hi ha maltractament físic ni motivació ideològica
Nes a l'escola
Educació expedienta la professora que va trencar el dibuix d'una bandera espanyola d'una nena de deu anys | Cedida

 

El Departament d'Educació ha constatat que no s'ha pogut evidenciar fefaentment maltractament físic ni tampoc percep motivació ideològicaen l'actuació d'una mestra de l'escola Font de l'Alba de Terrassa, al Vallès Occidental, davant del dibuix d’una bandera espanyola d’una de les seves alumnes, tot i que la família l'acusa d'haver agredit la menor de deu anys.

 

Sí que és «falta lleu», però no maltractament

Educació sí que creu que hi ha fets que podrien constituir una «falta lleu», com ara esquinçar en públic el treball de la nena o deixar-la sola al passadís. Per aquest motiu, obrirà un expedient disciplinari a la professora, tot i q ue ja va establir com a mesura cautelar que la tutora sempre havia d'estar acompanyada per una docent quan dirigís una activitat d'ensenyament o aprenentatge a l'aula.

 

Un cop es va conèixer la denúncia de la mare de l'alumna, el conseller d'Educació va encarregar una investigació als Serveis Territorials del Vallès Occidental. El departament ha rebut ja l'informe de la inspecció d'educació del Vallès Occidental, el de la mestra, el de la direcció del centre, el d'urgències del Consorci Sanitari de Terrassa, la denúncia efectuada als Mossos d'Esquadra i una instància del pare presentada a l'oficina gestora de Terrassa de la conselleria.

 

Amb aquesta documentació, el Govern conclou que no hi ha proves de maltractament ni tampoc veu una voluntat ideològica al darrere de la mestra, ja que també va rebutjar els símbols i els dibuixos d'altres alumnes en considerar que no s'ajustaven als criteris donats al grup.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari