Una dona amb roba de protecció contra el coronavirus a Xangai el 26 de febrer de 2020

L’expert català que ha esclatat contra el govern pel coronavirus: «Una negligència, han de dimitir»

«El comitè d’emergència espanyol hauria de dimitir», ha dit Oriol Mitjà, expert en malalties infeccioses

La gestió del govern espanyol sobre la crisi del coronavirus suscita opinions per a tots els gustos. L’expert en malalties infeccioses Oriol Mitjà, però, no s’ha mossegat la llengua aquest dilluns hi ha carregat durament  contra una gestió que ha catalogat de  «negligent». Mitjà, de fet, ha comentat en un fil a Twitter: «El comitè d’emergència espanyol hauria de dimitir. El país és a l’UCI i el metge ho ha portat amb massa errors. Millor canviar de metge mentre hi som a temps», ha dit.

Mitjà, que també ha acusat el govern de proporcionar «informació opaca», també ha anat més enllà a l’hora d’assegurar: «La negligència s’ha manifestat amb la reiterada manca d’anticipació i la incapacitat de predir una epidèmia que era evitable».

Finalment, també ha explicat que «el confinament ha de ser total» per evitar mals majors i, per tancar el seu fil, ha expressat: «S’ha de parar tot en dues setmanes. Imatges de transports públics plens mostren que els nostres responsables continuen sense entendre la gravetat del assumpte».