Un expert francès manifesta que el coronavirus està arribant al final

Didier Raoult, assessor del govern francès, també descarta l'arribada d'una segona onada de la Covid-19 a finals d'any

Aixi respira Terrassa a l'entrada a la Fase 1
El coronavirus a Espanya podria estar a prop del final. | Redacció

 

Amb la població resignada a que la Covid-19 es quedi uns quants mesos més i, fins i tot, quan diverses veus parlen d'una segona onada en l'últim trimestre d'aquest any, un científic francès manifesta que el coronavirus està arribant al final.

 

El viròleg Didier Raoult, professor universitari de microbiologia i membre del consell científic que assessora el govern francès, ha assegurat que la pandèmia viu els seus últims moments a Espanya i, poc a poc, també a la resta del món. Els arguments que fa servir el científic se centren en que «la corba de l'epidèmia està assolint només el 3% de tots els casos», diu Raoult.

 

Corba similar a les epidèmies estacionals

Segons explica, aquest descens en el nombre de contagis no ha de sorprendre perquè «estem acostumats a veure corbes iguals en altres epidèmies. Sobretot, en les epidèmies estacionals. Cada any veiem la mateixa corba amb la grip o amb el virus respiratori sincitial (malaltia viral semblant a el refredat, amb alt risc per a nadons o gent gran)», ha afirmat el viròleg.

 

«En aquests moments, tot sembla indicar que estem arribant al final de la corba», ha assegurat el científic. Raoult fonamenta la seva afirmació en què l'últim dia que ell i el seu equip van realitzar el mesurament de la corba a França, tan sols tenien 15 casos enfront dels 400 diaris als quals s'enfrontaven. Per tant, el viròleg ha afirma que l'epidèmia s'acosta al final.

 

L'acció humana, vital en el control de la pandèmia

D'altra banda, l'expert francès ha ressaltat que ha estat vital la intervenció humana en termes de control de la Covid-19. Tant la tasca del personal sanitari, com el suport tècnic i les decisions preses pels respectius comandaments de govern de cada país ha influït en el control de la pandèmia.

 

El viròleg conclou que les seves afirmacions són en termes de probabilitats i no en veritats absolutes. El que sí que té clar Raoult és que no es produirà una segona onada epidèmica de coronavirus.


Comentaris

envia el comentari