ÚLTIMA HORA

⚽ Bartomeu queda en llibertat després de passar la nit al calabós

Un expert de l'OMS marca una data concreta per la fi de la pandèmia

Ha assegurat que durant aquest 2021 encara haurem de conviure amb ella

Un sanitario con una dosis de una vacuna contra el covid en las manos
Un expert de l'OMS parla del 2022 com a data per la fi de la pandèmia del coronavirus | Eduardo Parra / Europa Press

Des que es va començar a vacunar la població contra el coronavirus, la positivitat respecte a vèncer la Covid-19 va augmentant. L'esperança d'arribar aviat a una immunitat de grup es veu cada vegada més a prop i, per tant, el final de la pandèmia també.

La veritat és que així és com hauria de succeir: a més persones vacunades, menys risc per a la població. Però no tot anirà tan ràpidament com es podria pensar. Cal recordar que, per exemple, a Espanya, la vacunació va començar a finals de desembre de 2020 i és ara quan s'està acabant de vacunar el primer grup de risc que s'havia marcat en el pla de sanitat.

Així doncs, malgrat que la situació hauria d'anar millorant mes a mes, cal tenir en compte que encara queda bastant per poder tornar a una situació de 'normalitat'. Així mateix ho ha assegurat un expert de l'OMS, que ha volgut deixar clar quan es preveu que finalitzi, per fi, la pandèmia de la Covid-19. «Ningú no pot predir el curs de la pandèmia, però jo diria que es treballa en la suposició de l'inici de l'any 2022», ha assegurat Hans Kluge, director regional de l'OMS a Europa. 

Tot i així, el que també ha volgut destacar el director de l'OMS és que, malgrat haver pogut vèncer la pandèmia, el virus no se n'haurà anat per complet: «El virus seguirà allà fora, però no crec que calguin mesures disruptives. És un missatge optimista», ha afirmat.

La pandèmia no desapareixerà el 2021

Així doncs, el que ha assegurat el mandatari de l'OMS és que la pandèmia de la Covid-19, tal com la coneixem avui dia, no desapareixerà en els pròxims mesos. El 2021 encara serà un any complet en el qual haurem de lluitar amb ella, encara que sigui amb una mica més de llibertat social. 

«Serà un altre any pandèmic, però més predictible, més manejable», ha aclarit Kluge. I és que cal tenir en compte que ja ha passat més d'un any des que es va descobrir l'existència d'aquest virus per primera vegada. Fins ara s'ha après molt sobre com lluitar contra ell i la seva transmissió.

«Al 2020 no en sabíem res, no teníem informació. Només les mesures: rentar-se les mans, distància social i ús de mascareta», ha afirmat. Precisament per això es preveu que, encara que aquest 2021 el virus no desaparegui, la situació podria ser més lleu que la del 2020. El coronavirus estarà més controlat, les autoritats han après com lluitar contra la seva transmissió d'una forma més eficient, els ciutadans són més conscients de què es pot i què no es pot fer i, evidentment, la vacunació de la població també ajudarà.

D'aquesta manera, sabem que el 2022 és la data que ja es marca al calendari com el final de la pandèmia. Caldrà veure, llavors, com segueix l'evolució. De moment, almenys a l'estat espanyol, ens trobem acabant el segon mes de l'any encara amb mesures bastant restrictives en la majoria de comunitats.


Comentaris

envia el comentari