Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un sanitari mentre prepara una dosi de la vacuna contra la Covid-19

Nou gir: La revelació d'una experta alemanya sobre les vacunes que allunya l'optimisme

La viròloga Sandra Ciesek creu que, per molts esforços, el virus mai serà derrotat

Imatge d'un sanitari mentre prepara una dosi de la vacuna contra la Covid-19
La viròloga Sandra Ciesek considera que el virus romandrà encara que la vacuna sigui efectiva | Europa Press

Hipotecant els nostres dies, el virus de la Covid-19 va irrompre de manera letal a Espanya a mitjan febrer de 2020. Sense saber-ho, en aquelles dates continuàvem sortint pel carrer exposant-nos a un virus que canviaria per sempre les nostres vides. Un any després, la situació ha canviat lleument. Malgrat que s'ha passat per un dur confinament i les restriccions continuen vigents, la veritat és que el ritme de vacunació actual a Espanya obre la porta a l'esperança.

Tanmateix, hi ha qui encara no veu la llum al final del túnel i fa una crida al seny general. Aquest és el cas de la viròloga alemanya, Sandra Ciesek. La directora de l'Institut de Virologia Mèdica de la Clínica Universitària de Frankfrut (Alemanya) explica en la revista Focus que la vacunació no acabarà amb la incidència del virus en els nostres dies. «El virus romandrà, probablement es convertirà en una cosa endèmica», va asseverar Ciesek mentre afegia: «El virus no serà derrotat. Podria ser similar a la grip, on ja tenim una immunitat bàsica. Alguns estan vacunats i altres ja han tingut el virus al llarg de la seva vida, per la qual cosa ja han desenvolupat una immunitat», diu.

Lluitar per a una protecció permanent

La immunitat serà inexistent per a molts, perquè la doctora explica que el risc de contreure el coronavirus continuarà latent malgrat la vacunació. «Sempre hi ha gent nova que ve a aquest món. Si neix un nen, no té protecció immunològica. Com a més tard en l'edat d'anar a la guarderia, es trobarà amb un grup més gran de persones per primera vegada i és probable que s'infecti. Així, si els nens no estan vacunats contra el virus, les infeccions es repetiran una vegada i una altra. En el futur, els nens en particular s'infectaran amb Sars-*CoV-2», explica '20 minutos' segons ha recollit de Focus.

Per això mateix, n'hi ha qui dubten sobre la vacunació als més petits. Si bé és cert que la càrrega vírica dels nens és mínima, també ho és que aquests poden contreure el virus com qualsevol altre. «Vacunar als nens? És una cosa que s'està discutint avui dia», explica la viròloga mentre afegeix: «S'estan realitzant estudis, però s'està anant amb molta cura. En primer lloc, els medicaments es van provar en joves de 16 anys o més, però ara els desenvolupadors de vacunes baixaran als 12 anys. I si això funciona, continuaran adaptant les vacunes i realitzant estudis graduals en persones més joves», rasa.