Una noia tapada amb una bufanda i amb els ulls tancats

Els 10 símptomes que poden preocupar-te però indiquen que no tens coronavirus

Existeixen certs símptomes que et poden arribar a confondre, però són molt més comuns de la grip

El risc de contreure el coronavirus és inevitable. És als carrers, en el transport públic i fins i tot a les cases. Per això mateix, hem de ser més previnguts que mai i fer de la mascareta el nostre principal aliat. Així i tot, el risc de la Covid-19 estarà sempre present i, per a combatre'l, hem de recollir el màxim d'informació possible.

De fet, hem llegit milers de vegades notícies que ens indicaven quins eren els nous símptomes de coronavirus que havien irromput i que ens havien de preocupar. Així i tot, per contra, poques vegades hem llegit notícies en les quals es parli de símptomes que no són de coronavirus. Els virus i els bacteris no han desaparegut i, malgrat que el coronavirus ho acapari tot, la veritat és que existeixen una gran quantitat de símptomes que podem tenir, però que no ens han de preocupar en una època de màxima exaltació mèdica.

Els símptomes que no són de coronavirus

És aquest estadi hem de tenir una cosa molt clara: els símptomes més habituals del coronavirus són la febre o la tos seca. A partir d'aquí, també hi ha altres símptomes (encara que menys habituals) que poden relacionar-se amb la Covid-19: dolor de coll, diarrea, conjuntivitis, mal de cap, pèrdua del gust o l'olfacte, erupcions en la pell, els peus o en la llengua, falta d'aire, pressió en el pit o pèrdua de la parla.

Malgrat això, ara un estudi de la prestigiosa The New England Journal of Medicine aclareix quins símptomes no són habituals en la Covid-19 i que poden irrompre en el nostre cos, sobretot en època de grips. Segons l'estudi, els símptomes que no es relacionen amb el coronavirus són:

  • Boca seca
  • Nas congestionat i mocs
  • Febrícula
  • Incapacitat per a respirar profund
  • Esternuts
  • Nàusees
  • Desorientació
  • Fatiga, cansament o feblesa (és un símptoma més habitual de la grip)
  • Dolor muscular (també és molt més comú amb la grip)
  • Mal de cap estable (si només pateixes mal de cap sense cap altre símptoma, es pot tractar d'una migranya o dolor tensional)

Aquests símptomes, doncs, són habitualment de la grip. Malgrat això, hem de mantenir sempre la guàrdia alta i ser conscients que el coronavirus pot fins i tot arribar a confondre'ns a nosaltres mateixos. I recorda, els metges i sanitaris espanyols continuen avisant: el millor remei possible contra el coronavirus és l'aïllament social.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.