Margarita del Val en una imatge d'arxiu en un laboratori

Una experta contradiu Fernando Simón i avisa sobre el lloc insegur que has d'evitar

La viròloga assegura que els espais tancats com els restaurants són «molt insegurs» en aquests moments

Margarita del Val s'ha convertit en una de les veus a tenir en compte en el transcurs d'aquesta pandèmia. En aquest sentit, viròlegs i experts han anat oferint informació sobre què fer o com actuar per fer front al coronavirus, de vegades entrant en contradicció i confonent a la població.

Un dels assumptes a tractar és quines mesures prendre en espais tancats, com poden ser discoteques o restaurants. Fernando Simón es va pronunciar sobre aquest assumpte al programa 'Planeta Calleja', afirmant que es podia anar a un restaurant a dinar o sopar sempre que es complissin una sèrie de mesures. «No s'ha acabat la vida, cal modificar-la durant un temps, però no s'ha acabat», assegurava.

Margarita del Val: «Els restaurants són molt insegurs»

No obstant això, la viròloga Margarita del Val ha optat per seguir una línia més prudent en les seves declaracions a 'Telemadrid', afirmant que els contagis podien anar en augment al llarg dels pròxims mesos, igual que pot passar amb altres tipus de virus com el de la grip, «sobretot és més probable encomanar si estem en llocs tancats, que és el que passa quan comença el fred».

Aquest seria un dels motius pel qual s'ha reduït l'aforament en locals i restaurants, tenint en compte que a l'interior d'aquests establiments no es porta mascareta i és difícil complir amb la distància de seguretat en tot moment. «Els restaurants són molt insegurs, els bars són molt insegurs. Jo ho sento però el virus és així», sentenciava l'experta.

El confinament total, l'única mesura efectiva

D'altra banda, Margarita del Val ha reiterat que el confinament total és l'única mesura efectiva en aquests moments per frenar la segona onada de contagis, tot i que comprèn que no es repeteixi pels efectes que el confinament absolut de la població tindria sobre l'economia.

Sobre l'ús correcte de les mascaretes, ha assegurat que és convenient utilitzar-les en tot moment. «Totes aquelles persones que es troben en espais oberts sense mantenir les distàncies i sense mascareta, que s'adonin que això no és combatre el contagi», ha aclarit.

La viròloga ha tornat a posar l'accent en la necessitat de guardar la distància de seguretat, mantenir una bona higiene i respectar l'ús de la màscara, consells bàsics que ja coneixem, pràcticament, des de l'inici de la pandèmia, encara que segueixen sent essencials.