Primer pla de Vladímir Putin fent un discurs

Una experta veu «clar» que Vladimir Putin pateix una malaltia específica

Putin podria patir una malaltia greu

Són diverses les malalties que se li han atribuït a Vladimir Putin durant les últimes setmanes. S'ha parlat sobretot de càncer, leucèmia o parkinson. No obstant, des del Kremlin ni confirmen ni desmenteixen.

Intenten portar amb el secretisme més gran l'estat de salut del mandatari rus. Saben que de sortir a la llum aquesta informació, això podria ser utilitzat com una carta més per part dels seus contrincants a la guerra.

Al començament de la invasió, el 24 de febrer, Putin es va absentar durant uns dies de la vida pública. Allò va provocar que saltessin les alarmes. Van sorgir fotos i vídeos que van fer que cobrés més força la teoria que estigués greu.

També hi va haver algun testimoni de persones properes a ell destapant aquests presumptes problemes de salut. L'últim va ser l'àudio d'un oligarca rus, on confirma que pateix càncer a la sang. Aquest enregistrament va ser ofert per New Lines.

Aquest magnat havia posat una condició per revelar aquest contingut. I és que no es fes pública la seva veritable identitat. Era una acció que duia a terme en senyal de protesta per la invasió d'Ucraïna.

Vladímir Putin
Vladímir Putin patiria problemes greus de salut   | EP

Durant els darrers dies s'ha especulat molt sobre el futur polític del president de Rússia. El general de divisió Kyrylo Budanov, va assenyalar que es va posar en marxa un cop d'estat per enderrocar-lo. Això faria que el seu país perdés la guerra a finals d'any.

A Ucraïna són més optimistes respecte als terminis. El seu cap d'intel·ligència va assenyalar que es podria produir a la «primera quinzena d'agost». Sosté que «hi haurà un punt d'inflexió que implicarà la seva destitució com a president».

Vladimir Putin ha donat diversos senyals de debilitat en els darrers temps. Per a sorpresa de molts, no va anar al partit de la lliga d'hoquei nocturn, on tenia previst competir. Era la segona vegada en deu anys que s'absentava.

Només va deixar un missatge que deia «que guanyi el millor, els desitjo bona sort». Des del seu govern no van donar cap mena d'explicació a tot això.

Durant la desfilada del Dia de la Victòria, el 9 de maig passat, també es van apreciar certs símptomes d'alguna malaltia. Segons The Sun, caminava amb el braç esquerre immòbil i amb el dret en balanceig. Era una prova més que no estava en les millors condicions físiques.

Van afegir que els «observadors que van analitzar les imatges recents van notar que les cames semblaven estar en moviment constant. I semblava sentir dolor mentre s'agafava al reposabraços d'una cadira».

Ja el mes de febrer passat, l'excap del Departament de Relacions Públiques de l'Institut de Relacions Internacionals de Moscou va parlar sobre la seva situació. En una entrevista va apuntar que el president tenia càncer i símptomes de parkinson.

Vladimir Putin, amb taques a la cara

En una de les últimes intervencions de Vladimir Putin van apreciar certes taques fosques a la cara. Asseguren que fins i tot van poder ser emmascarades pel maquillatge, en un intent per amagar alguna patologia.

La metgessa responsable del Centre de Càncer, Ulla Wartiovaara-Kautto, assegura que hi pot haver trastorns de la pigmentació en tractaments contra el càncer. En qualsevol cas, en declaracions a IS, revela que «de cap manera són signes precisos». Després de veure la foto «no em dona cap senyal específic».

Imatge de Vladímir Putin sostenen un micròfon durant un acte a Rússia
Preocupa l'estat de salut de Putin   | EP

Aprecia una certa inflor, que es pot relacionar «fàcilment amb el tractament amb cortisona», destaca aquesta experta. Explica que «es veu clar que el seu tractament tampoc no està relacionat amb els càncers de la sang com a tal».

Assenyala que si Putin rebés algun tipus de tractament contra el càncer, és possible que fos «més susceptible a tenir febre. I és quan una persona es congela fàcilment». En alguna de les seves presències públiques se'l va poder veure protegit del fred amb una manta.