Una experta viròloga explica com serà la nit de cap d'any i què farem

Les reunions familiars extenses també hauran de ser limitades

Imatge d'un sopar de Cap d'Any
Aquest pròxim cap d'any serà molt diferent dels viscuts fins ara | Cedida

Amb l'estiu gairebé arribant al seu final, molts ja albiren com seran les següents vacances que estan en el futur pròxim: els dies de vacances de Nadal. Una de les majors expertes en virologia del CSIS ens ha donat algunes claus per a saber què ens espera a la fi del 2020.

La crisi del coronavirus ha modificat des del mes de març passat qualsevol activitat, festa i celebració a tot el món. I també el Nadal serà diferent sens dubte. Així ho ha fet saber la viròloga del CSIC Margarita del Val en una entrevista concedida al diari 'El País'.

«Que ens ajuntem un grup molt petit a casa, que ens ho passarem igual de bé»

L'experta del CSIC, després de ser preguntada si era més recomanable no reservar un cotilló per a la nit de cap d'any, ha estat molt clara: «Si hi anessis, et diria que millor no. Que ens ajuntem un grup molt petit a casa, que ens el passarem igual de bé».

«Fins que no arribi la vacuna, res serà igual. Això no és local. Si controlem el virus aquí i a Àfrica no, veurem encara com més empestats als immigrants. Àfrica és avui un forat negre. No sabem què passa. No es diagnostica, no s'informa. Podrem treure el xampany de veritat quan puguem tractar als africans que vénen aquí igual de mal que ara, però no com empestats perquè vengen amb el virus», ha afegit.

A més, la investigadora del CSIC també ha volgut respondre a si «li surten granellades amb els tuits de Miguel Bosé». Del Val afirma que «quan veig aquestes ximpleries no sé ni com s'ho poden creure ells mateixos. És gent educada que es creu més llesta que l'establishment. Crec que tenen por i ho treuen per aquí», ha contestat Del Val.

Finalment, l'experta viròloga ha reconegut de manera sincera que li «avergonyeix que els polítics prevalguin l'interès polític quan la crisi és tan greu que ha parat la Humanitat».


Comentaris

envia el comentari